Vaječná revoluce dorazila do Česka a to v podobě melanže a loupaných vajec – už žádné skořápky, ale krabička, z které ale nebude volské oko!
Hospodyňky můžou jásat! Stres kvůli úlomkům skořápek v těstě je minulostí! Stačí koupit chytrá vejce v krabičce, otevřít uzávěr, protřepat a nalít přímo do misky nebo na pánev. Ušetří to nejen čas, ale hlavně nervy. Můžete si koupit buď pět kusů vajec nebo deset.
Společnost Framagro, největší producent českých vajec a největší český výrobce vaječných polotovarů, uvádí na český trh nové revoluční produkty pod značkou Chytrá vejce.
„Pro běžné spotřebitele se jedná o revoluci ve vaření. Mohou teď pokrmy s vejci připravovat jednodušeji, ale hlavně zdravěji. Hlavními výhodami našich produktů jsou úspora času při vaření, zaručená kvalita a především bezpečnost. Všechna vejce pocházejí z českých farem“, říká Milan Karban, generální ředitel společnosti Framagro.
Vaječná melanž je oblíbená hlavně ve Francii či Británii, kde běžná vejce již prakticky nepoužívají. Jde o jednolitou směs bílků a žloutků v přirozeném poměru, jako u klasického vejce.
Vaječná melanž jsou čerstvá vejce, která se z důvodu prodloužení trvanlivosti a zdravotní nezávadnosti ošetřují pasterací. Tepelné ošetření snižuje hrozbu nákazy salmonelou a bakteriemi, což u klasických vajec zaručit nelze. Tekutá vejce jsou balena v praktických obalech Elopak o objemu 250 a 500 ml – v přepočtu na vejce jde o balení po pěti a deseti kusech. Zakoupit je můžete přibližně za 28,90 Kč za 250 ml a větší balení 500 ml za 48,90 Kč.
Vařená vejce usnadňují práci při vaření, odpadá někdy nesnadné loupání a vyhnete se tak nevzhledně oloupaným kouskům. K dostání jsou v balení po osmi kusech za cenu cca vajec.44,90 Kč.
„Tepelnou úpravou je zajištěna zdravotní nezávadnost melanže. Vařená vejce jsou připravena a následně uskladněna v ochranné atmosféře, takže je vše také naprosto zdravotně nezávadné a čerstvé. U obou produktů nehrozí ani křížová kontaminace – přenos bakterií (salmonely) ze skořápky na jinou potravinu,“ uvádí docentka Kamila Míková z Ústavu analýzy potravin a výživy, která je odborným garantem Chytrých vajec.
„Naše vejce získala certifikaci nezávislé organizace CEFF. Ta zabezpečuje jistotu pro spotřebitele, že konzumuje bezpečnou potravinu bez zbytečné chemie a přísad, “ doplňuje Milan Karban.
Vaječnou melanž , krabičku a vařená vejce představí Milan Karban, generální ředitel společnosti Framagro, která vyrábí vaječné polotovary. Rozhovor si poslechněte ZDE
Bezpečné a zdravé vejce a další jeho přednosti objasní docentka Kamila Míková (foto) z Ústavu analýzy potravin a výživy. Rozhovor si poslechněte ZDE
Více na www.framagro.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.