Tradiční český výrobce uzenářských produktů, společnost Kostelecké uzeniny, uvádí v těchto dnech na trh unikátní řadu uzenin, kterou uvítají i ti nejnáročnější. Pod jednoduchým názvem „Poctivá“ míří na pulty obchodů celkem šest zbrusu nových uzenářských výrobků s vysokým obsahem masa přesahujícím 90% a to v transparentních obalech, které vychází vstříc spotřebitelům.
Vlastní chov, vlastní bourárna … i vlastní výroba. Maso je tak od začátku pod kontrolou. To jsou garanty Kosteleckých uzenin.
Při výběru uzenin většinu z nás na prvním místě zajímá složení výrobku. Lidé, kteří se snaží dodržovat pravidla správné životosprávy, zkoumají nejčastěji obsah tuku či podíl přidaných látek. Avšak o kvalitě a vhodnosti výrobku vypovídá v případě uzenin zejména obsah bílkovin neboli procentuální obsah masa, ze kterého jsou zpracovány. Výrobky z nové řady „Poctivá“ obsahují velmi vysoký podíl masa a jsou zpracovávány dle tradičních řemeslných postupů.
„Šunky, pečeně a slanina z řady „Poctivě kostelecky” jsou všechny vyráběny tradiční cestou, tedy z celých kusů masa. Ať už jde o hovězí maso, vepřové kýty, pečeně či boky, veškerá surovina, u níž kontrolujeme původ až k chovu, projde nejprve rukama zkušených pracovníků, kteří vybírají jen kvalitní celé kusy. Ty jsou pak po přípravě ručně skládány do forem, ve kterých se tepelně opracovávají a udí,” poodkrývá pokličku zpracování ředitel výroby Kosteleckých uzenin Michal Jedlička a dodává: „Výrobky navíc neobsahují alergeny ani lepek, a proto si je mohou bez obav dopřát i ti, kteří trpí potravinovou nesnášenlivostí a alergiemi.“
Kamenem úrazu při výběru a nákupu uzenin bývá označování jejich složení. To se rozhodla společnost Kostelecké uzeniny změnit a orientaci zákazníkům ulehčit. Nové výrobky jsou proto označeny tak, aby co nejvíce ulehčily orientaci při jejich výběru a nákupu. Nové atraktivní balení je na přední straně opatřeno na první pohled viditelným údajem o obsahu masa ve výrobku, za které ručí mistr svého oboru, uzenář Milan Blín, jehož tvář spotřebitelé na obalech rovněž najdou.
„S našimi novinkami chceme co nejtransparentnějším způsobem spotřebiteli ukázat, jaký výrobek si kupuje a z čeho je složen. Řadu „Poctivá“ považujeme svým způsobem za revoluční a věříme, že tuto snahu zákazníci přivítají a ocení,“ uvádí Jan Škrabánek, marketingový ředitel Kostelecké uzeniny a. s.
A jakéže poctivé tradiční produkty můžete nově na pultech obchodů najít? Milovníci klasiky si mohou dopřát Poctivou šunku od kosti s tukovým krytím (obsah masa 92%), šťavnatou Poctivou šunku nejvyšší jakosti (obsah masa 92%) nebo Poctivou kosteleckou pečeni (obsah masa 90%). Speciálně vybírané vepřové boky s vyšší vrstvou libového masa, to je Poctivá selská slanina (95% vepřového boku). Masové specialitky jsou zastoupeny Poctivou pečení v pepři (95% masa) a Poctivým hovězím v pepři (93% masa) – zde díky slaboučkým plátkům vynikne chuť pepře tak, že nepřehluší kvalitu masa a zároveň z něj učiní skutečný chuťový požitek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.