Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Český výrobek: Nepřehlédněte v obchodech novou řadu uzenářských výrobků z Kostelce. Ocení jí i ti nejnáročnější.

Český výrobek: Nepřehlédněte v obchodech novou řadu uzenářských výrobků z Kostelce. Ocení jí i ti nejnáročnější.

3.4.2013 - redakce Babinet.cz

Tradiční český výrobce uzenářských produktů, společnost Kostelecké uzeniny, uvádí v těchto dnech na trh unikátní řadu uzenin, kterou uvítají i ti nejnáročnější. Pod jednoduchým názvem „Poctivá“ míří na pulty obchodů celkem šest zbrusu nových uzenářských výrobků s vysokým obsahem masa přesahujícím 90% a to v transparentních obalech, které vychází vstříc spotřebitelům.

Vlastní chov, vlastní bourárna … i vlastní výroba. Maso je tak od začátku pod kontrolou. To jsou garanty Kosteleckých uzenin.

Při výběru uzenin většinu z nás na prvním místě zajímá složení výrobku. Lidé, kteří se snaží dodržovat pravidla správné životosprávy, zkoumají nejčastěji obsah tuku či podíl přidaných látek. Avšak o kvalitě a vhodnosti výrobku vypovídá v případě uzenin zejména obsah bílkovin neboli procentuální obsah masa, ze kterého jsou zpracovány. Výrobky z nové řady „Poctivá“ obsahují velmi vysoký podíl masa a jsou zpracovávány dle tradičních řemeslných postupů.

„Šunky, pečeně a slanina z řady „Poctivě kostelecky” jsou všechny vyráběny tradiční cestou, tedy z celých kusů masa. Ať už jde o hovězí maso, vepřové kýty, pečeně či boky, veškerá surovina, u níž kontrolujeme původ až k chovu, projde nejprve rukama zkušených pracovníků, kteří vybírají jen kvalitní celé kusy. Ty jsou pak po přípravě ručně skládány do forem, ve kterých se tepelně opracovávají a udí,” poodkrývá pokličku zpracování ředitel výroby Kosteleckých uzenin Michal Jedlička a dodává: Výrobky navíc neobsahují alergeny ani lepek, a proto si je mohou bez obav dopřát i ti, kteří trpí potravinovou nesnášenlivostí a alergiemi.“

Kamenem úrazu při výběru a nákupu uzenin bývá označování jejich složení. To se rozhodla společnost Kostelecké uzeniny změnit a orientaci zákazníkům ulehčit. Nové výrobky jsou proto označeny tak, aby co nejvíce ulehčily orientaci při jejich výběru a nákupu. Nové atraktivní balení je na přední straně opatřeno na první pohled viditelným údajem o obsahu masa ve výrobku, za které ručí mistr svého oboru, uzenář Milan Blín, jehož tvář spotřebitelé na obalech rovněž najdou.

S našimi novinkami chceme co nejtransparentnějším způsobem spotřebiteli ukázat, jaký výrobek si kupuje a z čeho je složen. Řadu „Poctivá“ považujeme svým způsobem za revoluční a věříme, že tuto snahu zákazníci přivítají a ocení,“ uvádí Jan Škrabánek, marketingový ředitel Kostelecké uzeniny a. s.

A jakéže poctivé tradiční produkty můžete nově na pultech obchodů najít? Milovníci klasiky si mohou dopřát Poctivou šunku od kosti s tukovým krytím (obsah masa 92%), šťavnatou Poctivou šunku nejvyšší jakosti (obsah masa 92%) nebo Poctivou kosteleckou pečeni (obsah masa 90%). Speciálně vybírané vepřové boky s vyšší vrstvou libového masa, to je Poctivá selská slanina (95% vepřového boku). Masové specialitky jsou zastoupeny Poctivou pečení v pepři (95% masa) a Poctivým hovězím v pepři (93% masa) – zde díky slaboučkým plátkům vynikne chuť pepře tak, že nepřehluší kvalitu masa a zároveň z něj učiní skutečný chuťový požitek.

www.ku.cz

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz