Dr.Schär, lídr bezlepkových potravin v Evropě a v České republice, připravil pro všechny celiaky a jejich rodiny bezlepkový den s atraktivním programem, který se uskuteční
28. dubna 2013 v Top hotelu v Praze
Registrace nutná www.kleis.cz
Bezlepkový světový den se koná již od roku 2002 a cílem této události je získat větší pozornost pro celiakii v řadách zdravotníků, médií a samozřejmě mezi obyčejnými lidmi a posílit tak soudržnost lidí trpících celiakií.
Nejen v celosvětovém měřítku, ale i v České Republice se počet osob s diagnostikovanou nesnášenlivost na lepek zvýšil. Stále více lidí musí žít s tímto závažným nevyléčitelným autoimunitním onemocněním. Celiakie se může vyvíjet 1 až 3 roky po zavedení potravin, které obsahují lepek. Onemocnění se nemusí objevit hned v dětství, ale může se rozvinout až v dospělosti. Typické příznaky a symptomy tohoto onemocnění mohou být neprůkazné a těžko rozeznatelné. Při této nemoci existuje pouze jediná účinná léčba: bezlepková dieta, kterou je nutné celoživotně dodržovat. Lidé s tímto onemocněním nemohou konzumovat výrobky z pšenice, žita, ječmene a jejich odrůd a špaldy.
Přesto, že obilniny obsahují lepek, lze je nahradit prosem, kukuřicí, rýží, amarantovými semínky, maniokem, pohankou, kaštany a sójou. Při dietě je doporučená konzumace masa, ryb, zeleniny, ovoce, přírodních mléčných výrobků, vejce, bezlepková mouka a bezlepkové chleby, pečivo, těstoviny, sladkosti a výrobky výrobce Dr.Schär.
Značka Schär, jako průkopník ve výrobě bezlepkových výrobků, provádí nepřetržitý výzkum a vývoj, který splňuje speciální dietní požadavky. Výrobce přísně dbá na bezpečí a zdravé stravování. Výzkum se realizuje ve spolupráci s předními univerzitami a mezinárodními výzkumnými institucemi.
Značka Schär je na trhu bezlepkových výrobků již 30 let a drží si vedoucí pozici. Nabízí širokou škálu pekařských výrobků, pečiva a koláčů pro celiaky a svoji řadu výrobků neustále rozšiřuje. V České republice je v současnosti k dispozici několik druhů chleba, mouky, tortily, pizzy, těstoviny, piškoty, sušenky a oplatky. Společnost navíc spolupracuje s předními lékaři a profesionálními výživovými poradci z oblasti celiakie a poskytuje lidem rady a další služby v oblasti výživy.
Na jaře a na podzim jsou pro všechny celiaky organizovány dny otevřených dveří v obchodech se zdravou výživou spojen ochutnávkami výrobků značky Schär. Zájemci mohou vyplnit registrační list a zapsat se do databáze Schär. Nově zaregistrovaným celiakům poskytuje Schär uvítací balíček s užitečnými informacemi a malými vzorky výrobků. Firma navíc úzce spolupracuje s českým klubem celiaků a s lékaři.
První celodenní rodinný den, organizovaný italskou společností v České republice se bude konat 28. 4. 2013. Pro všechny účastníky je připraven speciální atraktivní program zahrnujíci nejen ochutnávky bezlepkových produktů Schär, kuchařská show s profesionálními kuchaři, odborné informace o onemocnění celiakií a bezlepkové výživě, ale také program pro děti s maskotem firmy Schär – Milly.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.