Teplé středomořské slunce a pečlivě vybrané suroviny jsou zárukou výborné chuti a kvality nově uvedených produktů z rajčat značky Podravka. Jsou vhodné pro přípravu typických středomořských pokrmů, jako jsou polévky, omáčky na těstoviny nebo pizzu, avšak můžete je použít i do pokrmů s masem, rybami či mořskými plody. Skvěle se hodí i pro recepty mexické kuchyně. Rajčatové výrobky Podravka plně odpovídají trendům moderního vaření a zdravé výživy. Na trhu je dostanete v pěti podobách, a to od klasických loupaných rajčat přes pasírovaná až po například ochucená krájená rajčata s bazalkou a oreganem.
Něco málo o rajčatech
Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek, a měla by proto být pravidelně zařazována do naší stravy. Mají vysoký obsah vlákniny, thiaminu, riboflavinu, niacinu, kyseliny pantotenové, železa, hořčíku, fosforu, mědi, kyseliny listové, draslíku a vitamínů A, C, B6. Díky nízkému obsahu nasycených mastných kyselin jsou rajčata prakticky bez cholesterolu. Navíc obsahují lykopen, silný antioxidant, který zabraňuje onemocnění srdce a cév, rakovině a stárnutí. Co říkáte, není na čase připravit si chutnou domácí polévku z krájených rajčat Podravka?
Rajčatové výrobky Podravka
Vyrábí se z těch nejkvalitnějších rajčat pěstovaných ve Středomoří pod širým nebem a na slunci. Rajčata se zpracovávají naprosto čerstvá ihned po sklizni, tudíž si stále zachovávají vysoký podíl zmíněných tělu prospěšných látek. Plody procházejí přísnou kvalitativní kontrolou. Žádný z rajčatových výrobků Podravka neobsahuje aromata ani přidané konzervační látky.
Zpestřit si svůj jídelníček můžete až pěti různými variantami, které bohaté portfolio Podravka rajčatových produktů nabízí:
Rajčata krájená 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
Rajčata krájená s bazalkou a oreganem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
Rajčata loupaná celá 400 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.
Rajčata pasírovaná 500 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.
Všechny varianty krájených rajčat v tetrapaku jsou pro jednodušší manipulaci opatřeny systémem se snadným otevíráním (tzv. easy open).
Krájená a loupaná rajčata jsou dovážena z Itálie, země rajským jablkům zaslíbené, pasírovaná rajčata a rajčatový koncentrát z Chorvatska.
Rajčatové produkty Podravka dostanete od února ve vybraných maloobchodních řetězcích.
VYZKOUŠEJTE RECEPTY:
Bruschetta s rajčaty
Velká ciabatta nebo francouzská bageta,
Podravka rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g,
sůl, pepř, olivový olej na opékání, parmezán, čerstvá bazalka.
Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájíme na 2cm silné plátky, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme asi 3 minuty z každé strany.
Během pečení si v misce smícháme Podravka krájená rajčata s olivovým olejem a česnekem s pepřem a solí. Směs pokládáme na opečené plátky ciabatty.
Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit hoblinkou parmezánu a lístkem bazalky.
Polévka z pečených rajčat
Podravka loupaná rajčata celá 400 g,
Podravka zeleninový bujón Natura 1 l,
1 ks cibule červené nakrájené na čtvrtiny,
1 palička česneku,
100 ml smetany 40%,
větvička tymiánu, olivový olej, petrželka, sůl, pepř, kostky opečeného bílého chleba.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Podravka loupaná rajčata, červenou cibuli, půlky palice česneku (neloupeme) a tymián rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme pod grilem 30 minut, až jsou měkké – téměř opálené. Z plechu odstraníme cibuli a česnek a dáme je stranou. Polovinu vývaru nalijeme na rajčata na plechu a vrátíme je do trouby na 10 minut.
Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme. Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičky tymiánu.
Vývar s rajčaty přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu, mírně ohřejeme a dochutíme. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře. Podáváme s opečeným pečivem.
Více na www.podravka.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.