Chcete vidět nejjedovatější žábu naší planety? Víte, jak se smrtící jed dostane do žabí kůže? Nebo máte chuť přesvědčit se na vlastní oči o neuvěřitelné barevné kráse žab, které indiáni využívají k přípravě jedových šipek? Zoo Praha zve na výstavu pralesniček neboli šípových žab. Kolekce jejich třiceti pestrobarevných zástupců dosud nikdy nebyla veřejnosti v Česku představena. Program vernisáže začíná v sobotu ve 13 hodin v Galerii Gočárovy domy.
Sobotní vernisáže se kromě zástupců Zoo Praha zúčastní také autoři výstavy – chovatelé žab Jan Thuma a Martin Dvořák – a kurátor sbírky obojživelníků a plazů Národního muzea Jiří Moravec. Samotná výstava bude otevřena každý den do 20. října, a to v srpnu mezi
Doprovodný program v sobotu 17. 8. v 13.00 – 17.00 před Gočárovými domy:
- představení vybraných druhů žab
- znalostní kvíz o drobné ceny, který bude rozmístěn na stojkách u vchodů
- komentované prohlídky výstavy pro návštěvníky
------------------------------------------------------------------------------------
Foto 1: Zoo Praha zve na sobotní slavnostní otevření výstavy pralesniček neboli šípových žab. Kolekce jejich třiceti pestrobarevných zástupců dosud nikdy nebyla veřejnosti v Česku představena. Žáby rodu Epipedobates (na snímku) mají zuby. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha.
Foto 2: Zoo Praha zve na výstavu pralesniček neboli šípových žab. Kolekce jejich třiceti pestrobarevných zástupců dosud nikdy nebyla veřejnosti v Česku představena. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Praktický TIP na cesty:
Nezapomeňte dětem přibalit na cestu novinku v podobě Kakaového mléka GRANKO. Studená forma oblíbeného kakaového nápoje obsahuje o 30 % méně cukru oproti průměrnému množství v ostatních kakaových mléčných nápojích na našem trhu. Navíc je obohacené i o vitamíny a minerály. GRANKO je dlouhodobě nejoblíbenější rozpustné kakao na českém i slovenském trhu se stabilním 90% podílem ve své kategorii. Doporučená maloobchodní cena novinky je 15,90 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.