Již třetí ročník festivalu ušlechtilých sektů a špičkové gastronomie začne 18. května 2018 ve více než pěti desítkách restaurací po celé České republice. Sektival svým návštěvníkům nabídne různorodá šumivá vína v kombinaci s vybranými pokrmy dle doporučení Davida Krále, dvojnásobného mistra České republiky v sommelierství.
Restaurace zapojené do gastro festivalu Sektival již nyní ladí svá unikátní menu, která nabídnou v rámci třetího ročníku populárního svátku rozlévaných sektů a skvělého jídla. Na návštěvníky čekají speciální degustační porce lahodných pokrmů, ke kterým vybral doporučené sekty dvojnásobný vítěz soutěže BOHEMIA SEKT – Trophée Sommelier ČR David Král. V rámci Sektivalu připravují některé restaurace také tapas menu.
„Posláním Sektivalu je seznámit milovníky skvělých chutí s rozmanitostí sektů a umožnit jim vyzkoušet si je ve spojení se speciálně vybranými pokrmy,“ vysvětluje David Král. „Osobně doporučuji ochutnat sekt nejprve samostatně, poté samotné jídlo a až nakonec vyzkoušet kombinaci sektu a pokrmu. Tímto způsobem nejlépe poznáte, jak vhodně zvolený sekt umocní vaše vnímání chuti jídla,“ dodává.
Na návštěvníky čeká pestrý výběr sektů, vyrobených jak klasickou metodou kvašením v lahvi, tak Charmatovou metodou v nerezových tancích. Výběr zahrnuje šumivá vína z České republiky i zahraničí, vždy ideálně spárovaná se skvělými jídly pro maximální chuťový zážitek. Návštěvníci budou moci objevovat rozmanitost sektů v kombinaci s menu nebo tapas či jen samotných bublinek.
Sektival se koná od 18. května do 3. června 2018 ve vybraných restauracích po celém Česku. Podniky budou prezentovat svá menu na stránkách sektival.cz, kde si budou moci gurmáni také sjednat rezervaci.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.