Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Plněná hovězí roláda. Slavnostní klasika české kuchyně

Plněná hovězí roláda. Slavnostní klasika české kuchyně

17.1.2023 - AndreaP.

Rolády patří neodmyslitelně do pokladnice naší české kuchyně. Tento recept je na roládu z hovězího masa plněnou žampiónovo vajíčkovou směsí.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • pláty hovězího masa dle počtu osob
  • 1 cibule
  • sůl
  • mouka
  • 2 lžíce oleje
  • snítky petržele

Náplň:

  • 1 cibule
  • 1 plátek slaniny
  • 6-8 žampionů
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 párek
  • 3 vejce

 

Pláty masa naklepeme, potřeme olejem, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a snítkami petržele. Svineme a necháme v chladnu odležet.

Mezitím připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a usmažíme.

Připravené pláty potřeme hořčicí, na maso narovnáme žampionovou směs, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou a okurkou a doprostřed náplně položíme párek. Maso svineme, převážeme pevně nití, zavinutou roládu osolíme, opepříme, poprášíme moukou, prudce opečeme v pekáči na rozpáleném tuku a za občasného podlévání vodou nebo vývarem upečeme.

Nitě odstraníme a rolády nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží či bramborem

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz