Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Exotická kuchyně po česku: Jehněčí kebab s rajčatovým čatní

Exotická kuchyně po česku: Jehněčí kebab s rajčatovým čatní

1.4.2020 - AndreaP.

I ve své kuchyni si díky dostupnosti surovin můžeme lehce navodit atmosféru daleké ciziny, zejména pak exotických pokrmů. Využijme tedy společně čas, kdy se život u nás i ve světě díky pandemii zpomalil, leckde úplně zastavil. Hranice se uzavřely, cestovat v současné chvíli není možné a tak se pomyslně nabízí jedno staré přísloví ... "když nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře"...aneb nemůžeme cestovat a ochutnávat tak zahraniční delikatesy, pojďme si tedy připravit zahraniční kuchyni doma!

Moc nás potěší, když se v komentářích s námi podělíte o to, jakou zahraniční kuchyni či pokrm máte nejraději a proč.

A teď už vhůru k jehněčímu kebabu.

Potřebujeme:

  • 450 g mletého jehněčího
  • 55 g čerstvého koriandru
  • 1 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 4 zelené chilli papričky
  • 1/2 lžičky sušeného koriandru (prášek)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 2 lžičky strouhaného zázvorového kořene
  • 1 lžička soli
  • šťáva z 1/2 citronu

Dvě lžičky štávy z citronu vmíchejte do mletého jehněčího a nechejte odpočívat.

Smíchejte olej, rozetřené stroužky česneku, nasekané chilli papričky zbavené semínek, kmín, sušený koriandr, zbývající citronovou šťávu, kurkumu a sůl. Tuto pastu vmíchejte do masa a přidejte ještě sekaný čerstvý koriandr.

Namočenýma rukama maso umístěte na špejle - na každé špejli vytvarujte z masa malou klobásku. Potřete olejem a grilujte v troubě nebo na grilu, dokud se maso řádně nepropeče.

Podávejte s plackami pita a s rajčatovým čatní:

  • 4 větší rajčata
  • 1 cibule
  • 2 feferonky
  • práškový cukr
  • sůl
  • dle potřeby citrón

Rajčata spaříme a oloupeme. Rozmačkáme je vidličkou. Vmícháme k nim drobně nasekanou cibuli a feferonky a ochutíme solí a cukrem, případně i citrónovou šťávou.

A jak si připravit zmiňované pita placky? To se již brzy dozvíte v následujícím článku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip