Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Bramborový krém

Bramborový krém

30.10.2019 - AndreaP.

Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

  • 600 g brambor
  • 1 cibule
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 4 plátky slaniny
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá pažitka

TIP! V receptu jsme použili Bio Vavřinec BIO Smetanu ke šlehání 30%, která letos získala ocenění Regionální potravina. Zvolit můžete i BOHEMILK trvanlivou smetanu ke šlehání 1 l (BOHEMILK, a.s.) nebo Smetanu ke šlehání od Moravia Lacto a.s., obě mají značku Klasa.

Postup:

Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené oloupané brambory.

Zalijte vývarem, nechte provařit, dokud brambory nebudou měkké. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

Přidejte smetanu a nechte projít varem, poté osolte a opepřete dle chuti.

Servírujte s opečenými plátky slaniny a čerstvou pokrájenou pažitkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip