Babinet.cz  /  Magazín  /  Život a vztahy  /  Vyhlášení výsledků Becherovka Game 2007

Vyhlášení výsledků Becherovka Game 2007

Redakce Babinet

V Praze byly dnes vyhlášeny výsledky již osmého ročníku soutěže Becherovka Game 2007. Záměrem této soutěže je podpořit nadějné vývojáře freeware her, rozšířit povědomí a zájem o tvorbu počítačových her.

Mladé tvůrce přišly podpořit také VIP osobnosti moderátorka Zuzana Belohorcová, herec Tomáš Vorel Jr., účastníci reality show VyVolení Dan Holovský a Veronika Fasterová, kteří si také některé z vítězných freeware her osobně vyzkoušeli.

Kvalita freeware her rok od roku stoupá. Vývojáři už zdaleka nejsou osamělými jedinci, kteří po nocích tvoří nové hry, ale fungují ve skupinách, předávají si své poznatky a pracovní zkušenosti prostřednictvím moderních technologií. Za řadu let, která uplynula od prvního konání soutěže Becherovka Game zaznamenali tvůrci obrovský skok dopředu. Amatérští vývojáři v současné době dosahují v některých případech téměř kvalit profesionálních vývojářů oficiálních počítačových her. Na rozdíl od těchto, jsou však hry amatérských tvůrců ke stažení z internetu zdarma a díky tomu mohou zasáhnout daleko větší množství nadšených hráčů.

Společnost Jan Becher - Pernod Ricard touto soutěží podporuje vznik nových her, které jsou tvořeny jak zcela amatérsky, tak i v profesionálních vývojářských kancelářích.

Oblíbenost a úspěšnost Becherovka Game potvrzuje především zájem hráčů nejen o vítězné, ale také o porotou neoceněné projekty. Vždy na začátku nového roku jsou na webových stránkách Becherovka Game oznámena témata pro soutěž v nadcházejícím soutěžním roce a spolu s tématy také finanční částky, které mohou vývojáři v soutěži obdržet. O vítězích na konci roku rozhoduje odborná porota. Uzávěrka letošního ročníku byla 30. září 2007 a k tomuto termínu bylo do soutěže přihlášeno více než 30 her.

Becherovka Game 2007 přinesla novinku, a sice, speciální podporu pro výherce kategorie on-line flash hry. Ten dostane možnost získat zakázku na vývoj flash hry s rozpočtem 100 000,-Kč! V novodobé historii Becherovka Game se jedná o vůbec nejvyšší možnou výhru.

Becherovka Game se koná již od roku 2000. Z jakého důvodu tato soutěž vznikla, proč podporujete právě freeware hry?

„Chtěli jsme spojit Becherovku, jako českou značku, s něčím moderním a zároveň českým, napadlo nás tedy uspořádat soutěž pro mladé amatérské vývojáře her. Myslíme tím vývojáře, kteří v soutěži nezastupují žádnou profesionální developerskou firmu. Hry, které vznikají díky projektu Becherovka Game, propojují tradici Becherovky, která trvá již 200 let s moderními technologii a současným světem.“ Říká Jaroslav Haž, zástupce společnosti Jan Becher – Pernod Ricard.

Novinkou osmého ročníku je speciální odměna pro výherce kategorie on-line flash hry v hodnotě 100 000 Kč. Proč jste se zaměřili právě na tento druh her? „Podle posledních herních trendů jsou na internetu tyto flashové on-line hry nejpopulárnější. Zájem o ně nás inspiroval a pro rok 2007 jsme se rozhodli věnovat větší pozornost právě tomuto fenoménu.“ Dodává Jaroslav Haž.

Absolutní vítěz Becherovka Game V.Jadrný

Becherovka Game – témata vyhlášená pro rok 2007

Becherovka sbližuje

Becherovka funguje jako pomyslný most mezi mužským a ženským světem.

Realizujte svoji vývojářskou vizi podle vlastních tvůrčích schopností a nápadů.

Letní osvěžení s Becherovkou

Není nic příjemnějšího než se v létě osvěžit koktejlem. Nechte rozehrát

vaši fantazii a vymyslete, jak nejlépe se v létě osvěžit.

Výsledky

ABSOLUTNÍ VÍTĚZ

Královna Jezer – Avx&Ane-Arch, Vít Jadrný, Liberec

RŮZNÉ KATEGORIE:

On-line flash hry

Duel - Okounsoft

Ondřej Koupil

Hradec Králové

Hry pro mobilní telefony/PDA

Becher Craft

Roman Nepšinský

Olomouc

Hry pro PC

Královna Jezer – Avx&Ane-Arch

Vít Jadrný

Liberec

ODMĚNA 60 000,- Kč

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. Vít Jadrný,

který získává odměnu v podobě speciální ceny: PC v hodnotě 60 000,-Kč!

Přehled kategorií her:

On-line flash hry

Hry pro PC

Mobilní hry (hry pro mobilní telefony a pro mobilní zařízení)

Odměny pro vítěze:

Umístění Finanční odměna

Flash hry: 1. místo 21 480,-Kč

Flash hry: 2. místo 14 300,-Kč

Flash hry: 3. místo 6 940,-Kč

PC hry: 1. místo 41 350,-Kč

PC hry: 2. místo 28 210,-Kč

PC hry: 3. místo 15 380,-Kč

Mobilní hry: 1. místo 37 850,-Kč

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz