Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Poznejte pánské módní trendy pro jaro/léto 2024

Poznejte pánské módní trendy pro jaro/léto 2024

9.5.2024 - redakce Babinet.cz

Jaro již naplno propuklo, a tak je nejvyšší čas si představit letošní jarní/letní pánské módní trendy. Pánská móda na sezonu 2024 přináší inovativní designy, které spojují to nejdůležitější – svěží styly s praktickými a funkčními prvky přesně tak, jak to mají muži nejraději.

Pánská móda 2024 recykluje loňské trendy

Módní návrháři se v poslední době snaží čím dál více zaměřovat na ekologický aspekt módy. Místo neustálého chrlení stále nových a nových trendů proto některé z nich přenáší i do dalších sezon. Rok 2023 se v rámci pánské módy nesl ve znamení sportovní elegance, netradičních vzorů, a hlavně oversized obleků. Jestliže jste tehdy tyto trendy sledovali a vybavili si podle nich svůj šatník, jistě vás potěší, že máte téměř vystaráno i pro letošní rok. Pánská móda 2024 totiž recykluje loňské trendy!

ilustrační foto / Freepik

Trocha exotiky

Již minulý rok byla v rámci pánské módy k vidění celá řada exotických motivů. A i letos se můžeme těšit na etnické vzory, lesklé materiály či prvky zlata. Exotické a netradiční potisky vypadají skvěle téměř na všem oblečení. Konkrétně doporučujeme zaměřit pozornost na hedvábné košile s geometrickými obrazci s ladícími šortkami nebo třeba originální pánská trička zdobená portréty egyptských bohů.

Oversized obleky

Bez dokonale padnoucího obleku se pánský šatník neobejde. Na jedné straně se budou nosit perfektně střižená saka, jako jsou ty z dílny Hugo Boss či obleky s proužky značky Saint Laurent, na straně druhé pak budou dominovat oversized modely v lehce extravagantním designu. Ty lze oblékat pro formální příležitosti i pro každodenní nošení. V ulicích světových módních metropolí lze podobné kousky vidět čím dál častěji. V kombinaci s obyčejným tričkem nebo rolákem a sportovní obuví vypadají oversized saka senzačně.

Široké kalhoty s vysokým pasem

Dalším módním trendem roku 2024, který vám zřejmě neunikl, jsou široké kalhoty s vysokým pasem. Ty se totiž nacházejí také v rámci dámských trendů. Módní experti dokonce tvrdí, že půjde o jeden z nejvýraznějších trendů vůbec!

Široké kalhoty s vysokým pasem budou vypadat nejen módně, ale také opticky prodlouží postavu a zvýrazní její proporce. Nosit je můžete například ve stylu Y2K, tedy s páskem a košilí nebo svetrem.

 

napsala Dana Klementová

Zdroj: https://cz.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=fashion%20trends%202024%20man&eq=man%20fashion%20trends%20202&etslf=10057

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz