Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kuřecí Kung Pao - pikantní klasika na vašem stole

Kuřecí Kung Pao - pikantní klasika na vašem stole

26.3.2024 - AndreaP.

Kuřecí Kung Pao je klasickým čínským jídlem, které je známé svou pikantní a lehce sladkou chutí. Kombinuje křupavé kuřecí kousky s oříškovou vůní a šťavnatou zeleninou. Ideální pro milovníky asijské kuchyně, navíc pokrm, který snadno připravíte v domácích podmínkách.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 450 g kuřecího masa
  • 50 g loupaných pražených arašídů
  • 3 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíce máčeného škrobu
  • sušené papričky chilli

Zálivka:

  • 2 lžíce kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička škrobu
  • špetka cukru a soli
  • Glutasol

 

Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, smícháme s celými vejci a máčeným škrobem a necháme chvilku odležet.

Na pánvi zahřejeme olej, maso do něj vložíme a za stálého míchání prudce opečeme. Přidáme sušené papričky chilli, pražené arašídy, zamícháme a zalijeme zálivkou, kterou jsme si předem v misce připravili. Krátce podusíme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz