Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Pruhy z módy nikdy nevyjdou: Jak je nosit na jaře 2024

Pruhy z módy nikdy nevyjdou: Jak je nosit na jaře 2024

26.3.2024 - redakce Babinet.cz

Pruhy z módy nevyjdou zřejmě nikdy. To však rozhodně neznamená, že se každou sezonu nosí stejně. Jak pruhy nosit během jara 2024? Sluší jim to s oversized sakem, midi šaty, širokými kalhotami i klasickým tričkem. Ovšem pozor, zatímco vertikální pruhy opticky prodlužují postavu, horizontální ji naopak rozšiřují. Pruhované kousky proto vždy vybírejte s citem. 

Nestárnoucí klasika

Zatímco některé trendy odchází stejně tak rychle, jak přišly, pruhy budou in zřejmě napořád. A že se budou nosit i na jaře 2024? To je již víc než jasné! Hlásí to módní ikony a přední návrháři z celého světa už od zimy. Jestliže jim tento rok chcete dát také šanci, máme pro vás několik tipů, jak na to. Ne všechny pruhy budou totiž in.

proužky móda jaro 2024

foto / Freepik

Culotte kalhoty s pruhy

Hitem jara/léta 2024 budou jednoznačně culotte kalhoty s pruhy. Zvolit můžete černé s decentními bílými pruhy, ale vedle nešlápnete ani s řeckým stylem, a tedy modrými kalhotami a bílými pruhy. Určitě se však nemusíte držet při zemi. Zelenou tentokrát mají také výrazné barvy jako žluté, oranžové, růžové či zelené modely. 

Pruhovaná trička a košile

Pruhované košile a trička patří mezi nejzákladnější kousky dámského šatníku. Zatímco pruhovaná trička, zejména trička s vodorovnými pruhy, jsou nadčasová a neutrální, v rámci košil už mohou být pruhy o něco výraznější a barevnější. Mnohdy bývají doplněny nejrůznějšími knoflíky a límci. Pokud podobný model v šatníku dosud nemáte, letošní rok je ideální čas to napravit! Pruhované košile v šik oversized či cropped střihu unosíte k džínám a sukním pro formálnější i volnočasové aktivity. 

Šaty s pruhy

Co by to bylo za jaro bez nestárnoucích šatů v midi délce. Jestli navíc zvolíte ty v pruhovaném designu, patrně v nich prohodíte celé jaro i léto. Šaty oproti kalhotám tentokrát nebudou disponovat jen vertikálními pruhy. V případě šatů mohou jít všemi směry. Milovnicím minimalismu doporučujeme oblékat základní kombinaci v podobě bílé s jinou neutrální barvou, chcete-li ale svůj jarní šatník maličko rozzářit, duhové kombinace jsou sázkou na jistotu!

Pruhované komplety

Dámské obleky poslední měsíce zcela válcují módní scénu. Nosí se snad ve všech stylech i barevných kombinacích. A tak ani v tomto případě nesmí chybět líbivé pruhy. Oversized sako a rozšířené kalhoty doplněné vertikálními pruhy působí svěžím dojmem, i když se stále jedná o elegantní kousek. 

 

napsala Dana Klementová

Zdroj: https://cz.pinterest.com/search/pins/?q=striped%20fashion%202024&rs=typed 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz