Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová pečeně na červeném víně. Aromatická bohatá chuť v každém soustu

Vepřová pečeně na červeném víně. Aromatická bohatá chuť v každém soustu

5.3.2024 - AndreaP.

Vepřová pečeně na červeném víně je lahodný a na přípravu naprosto nenáročný pokrm, který spojuje bohatou chuť vepřového masa s aromatickým nádechem červeného vína. Tento recept je ideální pro speciální příležitosti nebo pro ty, kteří si rádi dopřejí něco výjimečného.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kg libové vepřové pečeně
  • 5 lžíc oleje
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce sekané petrželové natě
  • 0,5l červeného vína

 

Vepřové maso odblaníme a řádně omyjeme. Osolíme a opepříme. Takto připravené maso vložíme do rozehřátého oleje a opečeme po všech stranách. V průběhu opékání přidáme rozkrájený česnek a jakmile začne růžovět, přidáme rovněž nasekanou petrželovou nať.

Pečeni poté zalijeme červeným vínem, dáme do rozehřáté trouby a za častého obracení a polévání ji upečeme doměkka.

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Vyzkoušet můžete také velikonoční pečeni na rozmarýnu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

lenahalminton
7.3.2024 08:57

That's great! They're exactly what I'm looking for! Thank you for sharing these wonderful and rewarding things with me and all of you! Have a good time with your family and https://wordleunlimited.one online.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz