Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Křehké wafle ke snídani, které si připravíte v klidu domova

Křehké wafle ke snídani, které si připravíte v klidu domova

29.1.2024 - AndreaP.

Wafle jsou nadýchanou sladkou pochoutkou, která se připravuje už po staletí. První zmínky o nich najdeme už ve 14.století. Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř lahodné, a milují je jak děti, tak dospělí. Jejich příprava přitom není nijak náročná, stačí pár základních surovin a můžeme začít.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 40 g cukru krystal 
  • 1/2 l mléka - ne z ledničky, ideálně pokojové teploty
  • 1 celé vejce
  • 3 jablka
  • prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr 
  • špetka soli
  • olej

 

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno.

Z bílků a soli vyšleháme v míse pevný sníh.

V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a skořicovým cukrem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec nastrouhaná jablka. Vše promícháme.  Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Waflovač rozpálíme, lehce potřeme olejem a postupně naběračkou lijeme těsto, které vždy rozetřeme až ke kraji. Smažíme dozlatova. Postupně takto zpracujeme veškeré těsto.

Podáváme samotné lehce posypané cukrem, případně s ovocem, šlehačkou, oříšky, mandlemi, čokoládou, nutellou, různými sirupy a toppingy.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz