Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Plněné vepřové závitky s anglickou slaninou. Chuťový zázrak na talíři

Plněné vepřové závitky s anglickou slaninou. Chuťový zázrak na talíři

17.1.2024 - AndreaP.

Kdo by neměl rád závitky? Jejich možnosti náplně jsou téměř nekonečné, a tak můžeme mít na stole pokaždé jinou delikatesu. A ač se to nezdá, jejich příprava není zas až tak složitá a zvládne jí i začátečník v kuchyni. Není čeho se bát.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 tenké vepřové řízky
  • 100 g tenkých plátků anglické slaniny
  • 1 velkou mrkev
  • 1 svazek petrželky
  • kůru z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • 100 g plnotučného tvarohu
  • 3 lžíce šlehačky
  • 1 svazek pažitky
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • několik salátových listů
  • bazalku
  • malé špejle

 

Očistíme a omyjeme mrkev a podélně ji nakrájíme na velmi tenké plátky. Petrželku opereme, osušíme a potom najemno usekáme. Smícháme ji s citronovou kůrou a olivovým olejem.

Vepřové řízky dobře opláchneme, osušíme a opepříme. Položíme vedle sebe vždy tři plátky anglické slaniny a na ně jeden řízek. Maso potřeme troškou citronové směsi a obložíme plátky mrkve. Svineme a pevně sešpejlupeme.

Závitky opékáme asi 12 minut ze všech stran na horkém oleji.

Podáváme s rýží či různě upravenými brambory a nezapomeneme ani na zeleninový salát.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz