Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Smažený křupavý králík. Jemná chuť v každém kousnutí!

Smažený křupavý králík. Jemná chuť v každém kousnutí!

7.1.2024 - AndreaP.

Při stolování, kdy servírujeme smaženého králíka, se necháte unést do atmosféry přepychových hostin a rodinných večírků. Každý kousek králíčího masa nese s sebou historii, tradici a vášeň k dobrému jídlu. Smažený králík je nejen lahodným pokrmem, ale také příležitostí pro sdílení radosti z kulinářského umění s těmi, které máte rádi.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 100 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 5 lžic vody
  • vykostěné maso ze stehen a hřbetu králíka
  • sůl
  • šťáva z poloviny citronu
  • sníh z jednoho bílku
  • olej
  • citron na ozdobu

 

Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli uděláme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.

Mezitím nakrájíme maso z králíka na tenké plátky, které posolíme, potřeme marinádou ze šťávy z 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a takto upravené maso necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.

Před smažením přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku.

Plátky králíka v něm namáčíme a smažíme na oleji do zlatova. Porce obložíme dílky citronu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz