Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kontrast chutí na talíři? Marinované kuřecí nudličky

Kontrast chutí na talíři? Marinované kuřecí nudličky

4.3.2023 - AndreaP.

Kuřecí maso je velmi oblíbené, pro začínajícího kuchaře může být ale občas zrádné, jelikož ho lze snadno vysušit, a také samotné dochucení bývá občas oříšek. Nikoliv však, když dané maso předem namarinujeme. A přesně toto uděláme v dnešním receptu. Tyto kuřecí nudličky se hodí vždy, když nemáme moc času, jelikož spěcháme a nebo se nám prostě jen nechce trávit hodiny v kuchyni.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujete :

  • 400 g kuřecího masa
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce vína
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 vejce
  • 50 g čínského zelí a 2 rajčata na ozdobu
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 lžička hladké mouky
  • ocet
  • sůl a pepř

 

Na nudličky nakrájené kuřecí maso mírně opepříme a smícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citrónové šťávy, 1 lžičky vína, škrobu a mouky. Necháme 20 minut v chladu odležet.

Na rozpálený olej vložíme maso, dobře promícháme a asi 3 minuty prudce restujeme. Pak přidáme kečup, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem a přisolíme. Ještě chvíli restujeme, pak přendáme na teplý talíř a zdobíme plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí.

Prodáváme s hranolky nebo rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz