Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Božsky lahodná banánová bábovka s příchutí kávy

Božsky lahodná banánová bábovka s příchutí kávy

8.9.2020 - AndreaP.

Bábovka do české kuchyně prostě patří, je to nejoblíbenější moučník vůbec a každý z nás má doma svůj vyzkoušený a do detailu vyladěný recept, často děděný z generace na generaci.  Její obliba spočívá hlavně v tom, že je rychle připravena, a hodí se nejen jako pohoštění pro nenadálou návštěvu, jako dezert po nedělním obědě, ale je skvělá i ke snídani, ke svačině, a takto bychom mohli pokračovat. Je prostě zcela univerzální.

Potřebujeme:

  • 4 celá vejce
  • 2 hrnky prosáté polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 5-6 lžiček silné kávy
  • 4 středně velké banány
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na formu

 

  • čokoládová poleva na ozdobení

 


Vejce utřeme s cukrem, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a olej. Pokud se nám těsto zdá příliš tuhé (to znamená, že samo nevytéká při překlopení z mísy), přidáme pro naředění trochu mléka.

Banány oloupeme a buď je rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a postupně je vmícháme do těsta. Nakonec přidáme kávu a znovu vše pořádně promícháme.

Těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

Hotovou bábovku můžeme buď jen zlehka pocukrovat a nebo, což doporučujeme, polít čokoládovou polevou a nechat trošku zatuhnout.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz