Babinet.cz  /  Magazín  /  Zdraví  /  Dny slunce bez rizika - 21. až 23. června 2006

Dny slunce bez rizika - 21. až 23. června 2006

Redakce Babinet

6. ročník osvětového projektu

Laboratoře VICHY ve spolupráci s vybranými partnerskými lékárnami organizují další ročník osvětového projektu unikátního rozsahu DNY SLUNCE BEZ RIZIKA.

DNY SLUNCE BEZ RIZIKA navazují na celosvětové edukativní aktivity Laboratoří VICHY. Cílem projektu je zvýšit povědomí široké veřejnosti

o možných rizikách slunečního záření a doporučit vhodné chování na slunci.

Projektu, který proběhne ve dnech od 21. do 23. června se účastní celkem 150 lékáren z celé České republiky. Informace o nebezpečí slunečního záření, určení fototypů a poradenství o vhodné ochraně před UVA a UVB zářením bude podávat přímo v lékárně speciálně vyškolený odborník na danou problematiku.

Průběh poradenství v lékárně:Lékárník poskytuje zdarma na vyhrazeném a dobře označeném místě informace týkající se nebezpečí slunečního záření a jeho vlivu na kůži. Zájemcům určí fototyp a na základě toho i vhodné chování a efektivní ochranu při dané intenzitě slunečního záření. Každý vyšetřený si odnese informační materiály s vlastní diagnostikou.

Odbornými garanty projektu jsou Česká dermatovenerologická společnost a Česká lékárnická komora.

Seznam partnerských lékáren projektu bude po dobu konání akce k dispozici na infolince 222 193 111.

Bližší informace k akci včetně seznamu lékáren na stránkách www.dnysluncebezrizika.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz