Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Malinový candy bar: Užijte si sladký Den matek

Malinový candy bar: Užijte si sladký Den matek

10.5.2019 - redakce Babinet.cz

Druhá květnová neděle se blíží a s ní i svátek matek, který budeme letos oslavovat už po devadesáté šesté. Využijte této jedinečné příležitosti a ukažte mamince, co pro vás znamená. Věnujte jí společně strávený čas, který si oslaďte na baru. Ovšem ne na ledajakém – nýbrž na malinovém. Nelamte si hlavu vymýšlením složitých překvapení, namísto toho připravte mamince speciální chuťový zážitek. Vychutnejte si vlastnoručně připravené dezerty HARIBO srdíčky Soft Hearts a oslaďte si tento den.

Po roce je tu opět Den matek – svátek, který letos připadá na 12. května, se v České republice slaví podle amerického vzoru vždy druhou květnovou neděli. Zapomeňte na shánění dárků na poslední chvíli a vsaďte na jistotu s oblíbenými želatinovými bonbony HARIBO. Využijte jedinečného dne a věnujte mamince to nejhezčí – společně strávené chvíle. Dodejte Dni matek slavnostnější tón a vychutnejte si společně sladký krémový dezert nebo lahodné čokoládové lanýže.

Kelímkový sladký malinový dezert / Malinový hřích

Ingredience na náplň:

  • 500 ml mléka
  • 1 puding
  • 3 lžíce cukru
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 g bílé čokolády
  • 100 g malin

Ingredience na ganache:

  • 130 g smetany (více než 30 % tuku)
  • 130 g tmavé čokolády

Ingredience na posypky:

  • 65 g Bebe kakaových sušenek
  • 60 g másla
  • Srdíčka HARIBO Soft Hearts

Postup:

  1. Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
  2. Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
  3. Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou prošlehejte.
  4. V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
  5. Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
  6. Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.

Tipy:

Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.

Čokoládové lanýže

Ingredience:

  • 100 g smetany
  • 40 g másla
  • 250 g kvalitní hořké čokolády
  • špetka soli
  • 100 g malin
  • 40 g cukru
  • HARIBO srdíčka Soft Hearts
  • sušené maliny na ozdobu

Postup:

  1. Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  2. Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
  3. Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
  5. Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout.
  6. Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz