Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Balsamikové kuře na víně

Balsamikové kuře na víně

2.11.2018 - AndreaP.

Den předem naložené kuřecí kousky následně plné vínové chuti, to je to pravé v podzimní dny.

Potřebujeme :

  • 4 vykostěná kuřecí stehýnka
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 2 dl červeného vína
  • 3 lžíce balsamikového octa
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 6 šalotek
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř

 

Nožem udělejte do každého stehýnka několik zářezů. Všechny stehýnka potřete rozetřeným česnekem a dejte do skleněné nebo plastové mísy.

Stehýnka přelijte vínem a bílým vinným octem, osolte, opepřete a nechte přes noc marinovat. Děrovanou lžící stehýnka vyjměte z marinády, nechte okapat a marinádu uschovejte.

V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte šalotky a 2 minuty smažte. Vložte do pánve kuřecí stehýnka a za občasného obracení smažte 3-4 minuty, dokud nezhnědnou. Zmírněte plamen a přidejte polovinu uschované marinády. Přikryjte pokličkou a vařte 15-20 minut. Podle potřeby případně ještě podlijte marinádou.

Když je kuře měkké, přidejte balsamikový ocet a tymián a vařte ještě 4 minuty.

Stehýnka a šťávu rozdělte na talíře a podávejte s rýží.

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip