Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Hruškový koláč

Hruškový koláč

29.10.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte recept na hruškový koláč, který je vhodný jako pohoštění pro návštěvu, svačinka do školy, ale také jako dobrota na snídani. Na jeho přípravu se ideálně hodí Bílý jogurt z Valašska, který koláči dodá úžasnou vláčnost.

Použité suroviny

  • 125 g Bílého jogurtu Mlékárny Valašské Meziříčí
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 3 větší hrušky
  • 50 g mletých mandlí
  • 70 g másla
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 3 lžíce horké vody
  • cukr na závěrečné posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 90 min

Hrušky zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na plátky. Ušleháme si vejce s horkou vodou, tak aby se nám vytvořila pěna. Přidáme cukr, Bílý jogurt z Valašska a rozpuštěné vychladlé máslo. Do směsi si prosejeme mouku s práškem do pečiva a mandle. Vytvoříme těsto. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta, rozprostřeme polovinu hrušek, postup opakujeme a poté dáme péct do předehřáté trouby  40 minut na 180°. Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.

------------------------------------------------

Ocenění Perla Zlínska 2018 pro Mlékárnu Valašské Meziříčí

Již třináctým rokem organizuje Agrární komora Zlínského kraje s podporou Zlínského kraje soutěž Perla Zlínska. Mlékárna Valašské Meziříčí i letos přihlásila své výrobky do této soutěže. Cenu Perla Zlínska 2018 získala za Smetanový jogurt z Valašska bílý. V letošním roce bylo přihlášeno 121 výrobků od 29 žadatelů, které posoudila hodnotitelská komise a rozhodla o udělení cen v jednotlivých kategoriích. Ocenění a certifikáty o kvalitě svého produktu si přišlo z rukou hejtmana Zlínského kraje Jiří Čunka převzít 15 zástupců firem, a to 22. září tohoto roku při Dni Zlínského kraje.

Smetanový jogurt z Valašska bílý

Smetanové jogurty z Valašska jsou specifické svou jemnou chutí a hustou konzistencí. Jogurty jsou vyrobeny z kvalitního českého mléka. Jogurtová složka obsahuje pouze smetanu a živé jogurtové bakterie, což dodává jogurtu na kvalitě. Složení výrobku dělá ze smetanových jogurtů ideální produkt pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni.  Smetanový jogurt bílý obsahuje     10 % tuku.



 

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip