Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Sekaná z kuřecího masa s jablky a vločkami

Sekaná z kuřecího masa s jablky a vločkami

18.10.2018 - AndreaP.

Jemné kuřecí maso dochucené lahodnou chutí jablek, to je to pravá chuť. Vyzkoušejte.

Potřebujeme :

  • 600 g kuřecí maso
  • 400 g jablek
  • 200 g jemných ovesných vloček
  • 4 bílky
  • 250 g slaniny (plátky na vyložení formy na bábovku)
  • 5 natvrdo vařených vajec (počet záleží na velikosti formy).

 

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat.

Mezi tím si připravíme formu na bábovku tak, že stěny obložíme plátky slaniny. Masovou směs rozdělíme na dvě části. Jakmile naplníme formu jednou částí směsi, vložíme oloupaná, natvrdo uvařená vejce. Na vejce dáme zbylou část masové směsi. Pokud nám na stěnách přesahují plátky slaniny, ohneme je na vrch naplněné formy.

Pečeme v troubě předehřáté  na 200 °C přibližně 45 minut. Jako přílohu můžeme zvolit například bramborovou kaši.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip