Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hruškový džem na zimu

Hruškový džem na zimu

27.9.2018 - AndreaP.

Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak zimní úrody vydrží nejdéle. My si ale z hrušek (a je jedno, jakého typu), dnes připravíme džem, který nám zcela jistě vydrží v chladu delší dobu, než hruška samotná.

Potřebujeme :

  • 1 kg hrušek
  • 125 ml bílého vína
  • 1 kg želírovacího cukru
  • půl lžičky zázvoru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce hruškovice

 

Oloupeme hrušky a rozčtvrtíme je. Vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do hrnce a přelijeme vínem. Povaříme. K ovoci přisypeme cukr, zázvor a přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání 4 minuty vaříme. Džemem naplníme vyhřáté sklenice a uzavřeme je.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip