Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí filé s hořčičnou omáčkou

Rybí filé s hořčičnou omáčkou

27.9.2018 - AndreaP.

Tento recept na úpravu rybího filé je velice jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny a u nás doma velmi oblíbený.

Potřebujeme :

  • 4 porce rybího filé
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 menších pórků
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • mletý černý pepř

 

Očištěný pórek nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozpálíme olej, opečeme filé z obou stran, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na zbylém oleji podusíme pórek, osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minut.

Na pánev vrátíme opatrně filé. Smícháme smetanu s hořčicí a citronovou šťávou a nalijeme na rybu se zeleninou. Opatrně zamícháme a krátce podusíme.

Porce filé podáváme přelité hořčičnou omáčkou s pórkem, jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip