Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí filé s hořčičnou omáčkou

Rybí filé s hořčičnou omáčkou

27.9.2018 - AndreaP.

Tento recept na úpravu rybího filé je velice jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny a u nás doma velmi oblíbený.

Potřebujeme :

  • 4 porce rybího filé
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 menších pórků
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • mletý černý pepř

 

Očištěný pórek nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozpálíme olej, opečeme filé z obou stran, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na zbylém oleji podusíme pórek, osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minut.

Na pánev vrátíme opatrně filé. Smícháme smetanu s hořčicí a citronovou šťávou a nalijeme na rybu se zeleninou. Opatrně zamícháme a krátce podusíme.

Porce filé podáváme přelité hořčičnou omáčkou s pórkem, jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • Kuřecí na tymiánu

    Kuřecí maso je velice oblíbené pro svou rychlou přípravu. Dnes si kuře připravíme na bylince zvané tymián, kdy doplňovat pokrm bude výborná...

  • Koláč maková panenka

    Koláč ideální při podzimním sychravém počasí, kdy si pod dekou s šálkem čaje či kávy vychutnáme jeho lahodnou makovou chuť a přeneseme se tak...

  • VIDEO : Čokoládové crinkles

    Co se sk rývá pod podivným názvem crinkles ? Jsou to vlastně popraskané sušenky, kdy ihned po upečení jsou velmi měkké a křehké, při chladnutí...

  • Nebojme se ... SUŠI

    " Suši, to je přece sušená nebo syrová ryba s rýží, lekne se nezasvěcený konzument. Ne ne, opraví vás v japonské restauraci "... Suši ...

Náš tip