Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí filé s hořčičnou omáčkou

Rybí filé s hořčičnou omáčkou

27.9.2018 - AndreaP.

Tento recept na úpravu rybího filé je velice jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny a u nás doma velmi oblíbený.

Potřebujeme :

  • 4 porce rybího filé
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 6 menších pórků
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 2 lžíce hořčice
  • mletý černý pepř

 

Očištěný pórek nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozpálíme olej, opečeme filé z obou stran, osolíme, opepříme a dáme stranou. Na zbylém oleji podusíme pórek, osolíme, opepříme a dusíme asi 5 minut.

Na pánev vrátíme opatrně filé. Smícháme smetanu s hořčicí a citronovou šťávou a nalijeme na rybu se zeleninou. Opatrně zamícháme a krátce podusíme.

Porce filé podáváme přelité hořčičnou omáčkou s pórkem, jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Další recepty

  • Štrůdl z piva

    Blíží se víkend, který už bude tentokráte stříbrný, čeká nás totiž třetí adventní neděle. Pečení cukroví je v plném proudu a asi většina z nás...

  • Kremrole s jablečným sněhem

    Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek , má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je...

  • Kuchařky, pozor z jakých ořechů upečete vánoční cukroví!

    Zvolit správné ingredience do cukroví může být občas oříšek. Zvlášť, když chcete upéct svému muži či partnerovi takové ořechové cukroví,...

  • Marokánky

    Maro kánky Petra Novotného, tak by se dal nazvat dnešní recept. Ať je ale původním autorem kdokoliv, jisté je jen to, že chutnat budou vždy a...

Náš tip