Babinet.cz  /  Magazín  /  Společnost  /  Vyzkoušejte své znalosti angličtiny a udělejte si jednoduchý test - 's' na konci slov (test č.1)

Vyzkoušejte své znalosti angličtiny a udělejte si jednoduchý test - 's' na konci slov (test č.1)

25.9.2018 - redakce Babinet.cz

Milé dámy i pánové, "oprašte" si s námi své základy angličtiny. Zde je první díl testů z angličtiny!

 

TEST č. 1

1. John ____ new flat is really large.

A) ´s     B) s     C) es

 

2. This book ____ a bit long.

A) ´s     B) s     C) es

 

3. Carol ____ got a blue sofa in her living-room.

A) s     B) es     C) ´s

 

4. “Two sandwich ____, please.”

A) s     B) es     C) ´s

 

5. Benjamin and Michael are Mary ____ sons.

A) s     B) es     C) ´s

 

6. Our cousin ____ got a good job at the airport.

A) s     B) ´s     C) es

 

7. Crystal ____ in the office now.

A) s     B) ´s     C) es

 

8. My garden is full of white rose ____.

A) s    B) ´s     C) es

 

9. Students ____ text-books are on the table.

A) s     B) -     C) ´

 

10. We can invite about ten ____.

A) woman     B) womans     C) women

 

VÝSLEDKY:

1A, 2A, 3C, 4B, 5C, 6B, 7B, 8A, 9C, 10C

 

HODNOCENÍ:

10 a 9 bodů

Výborně, neztratíte se.

 

8 a 7 bodů

Zřejmě jste udělali chybu z nepozornosti.

 

6 a 5 bodů

Bude dobré se na toto gramatické pravidlo ještě jednou podívat do vaší učebnice nebo si přečtěte vysvětlení níže.

 

4 a 3 body

Asi jste už zapomněli že:

Za ´s se skrývají tři různé věci.

´s = is - tedy stažený tvar slovesa „je“ (2, 7)

´s = has + got – tedy stažený tvar slovesa „má“ (3, 6)

´s = přivlastňování uvedené osobě (1, 5, 9 v množném čísle pouze ´)

a dále je to množné číslo s koncovkou es (4), s koncovkou s (8) a nepravidelný tvar (10).

 

2, 1 a 0 bodů:

Je mi líto, tento test není určen pro vás. Patříte mezi začátečníky.


Příště si připomenete členy the, a/an

 


Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další z magazínu

Náš tip
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • Značkové parfémy a kosmetika, 4 prodejny v ČR, skladem přes 500 000 kusů parfémů a kosmetiky. Expresní doručení do 24 hod. EUROPARFEMY.cz

  • Bottega Veneta Knot Eau Absolue je famózní vůně pro výjimečnou ženu! Díky intenzivní směsici nejkvalitnějších surovin vznikla tato uhrančivá a dech beroucí dámská vůně.Ve smaragdovém srdci najdete inovativní orientální dámskou vůni

  • Vyhraj skvělé ceny v internetových soutěžích! Desítky atraktivních výher najdeš v nejrozsáhlejším katalogu České-soutěže.cz

  • Moringa s vysokým množstvím vlákniny zrychlí váš metabolismus. Pořiďte si dokonalý šperk pro vaše zdraví – Moringu olejodárnou v kapslích. Objednávejte přes www.HERBandME.cz

  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Windomatic je elektrický vysavač na okna vybavený gumovou lištou. Stačí okno umýt čisticím prostředkem a potom ho vysušit přístrojem od Viledy. Windomatic je vybaven tlačítkem MAX, díky kterému snadno získáte ještě větší sací výkon.