Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pohankový štrúdlík provoněný skořicí

Pohankový štrúdlík provoněný skořicí

24.8.2018 - redakce Babinet.cz

Pakliže patří mezi vaše oblíbené suroviny pohanka, pak určitě vyzkoušejte náš recept na pohankový štrůdl. Přejeme dobrou chuť!

Na 2 nohavice:

  • 500 ml mléka
  • 400 g listového těsta
  • 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
  • 200 g pohanky
  • 30 g hnědého cukru
  • 1 lžíce skořice
  • mouka na pomoučení

Na ozdobu:

  • 60 g vlašských ořechů
  • 20 g másla
  • javorový sirup nebo med

Pohanku s mlékem přiveďte k varu, snižte teplotu, přidejte skořici, cukr a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Do vlažné pohanky vmíchejte půlky švestek (velké švestky rozčtvrťte) a směs navršte na okraj poloviny rozváleného listového těsta. Těsto srolujte do štrúdlu a přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Stejně postupujte i u druhé půlky listového těsta. Pečte asi 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia (v horkovzdušné na 180 stupňů Celsia). Před podáváním opečte ořechy dozlatova pár minut na másle. Štrúdlík rozkrájejte na porce, ozdobte ořechy a pokapejte javorovým sirupem.

 

Vaše názory

Další recepty

  • VIDEO : Ferrero Rocher dezert

    Naprosto j ednoduchá příprava za použití pár surovin a vznikne geniální dezert, který bude chloubou. Potěší nejen děti, ale také dospělé. Zcela...

  • Krůtí stehno po kreolsku

    Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých ...

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

Náš tip