Babinet.cz  /  Recepty  /  Dietní kuchyně  /  Penne s kuřecím masem a žampióny

Penne s kuřecím masem a žampióny

21.8.2018 - AndreaP.

Těstoviny jako takové se zcela právem už řadí mezi tradiční pokrmy také v české kuchyni. Klasické vepřo-knedlo-zelo velmi rádi v letních dnech vyměníme právě za jednoduché těstovinové pokrmy.

Potřebujeme: (4 osoby)

  • 400 g těstovin penne
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 150 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 200 g na plátky nakrájených žampionů
  • 100 ml smetany
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 velké cibule
  • nasekaná petrželová nať

 

1. Cibuli a slaninu osmahněte a odstraňte z pánve.

2. Na stejné pánvi osmahněte kuřecí prsa nakrájená na kostičky a žampiony.

3. Ke konci smažení přidejte cibuli se slaninou a smetanu. Krátce povařte.

4. Mezitím dle návodu uvařte těstoviny.

5. V míse smíchejte hotovou omáčku a uvařené těstoviny.

6. Před podáváním posypte parmezánem a ozdobte petrželkou.

Vaše názory

Další recepty

  • Králíčí řízečky s vůní dálek

    Králičí maso (tzv. bílé maso) obsahuje v porovnání s dalšími běžně dostupnými druhy mas nejméně cholesterolu. My dnes zkombinujeme toto dietní...

  • Citrónové palačinky

    Příprava těsta na palačinky je velmi jednoduchá a co je hlavní, netřeba k tomuto úkonu moc surovin, vystačíme si vždy v základu s vajíčky,...

  • Česká kuchyně zahraničním pohledem

    Jak naši tradiční kuchyni popisují jinde vám přiblížíme prostřednictvím článku z Českého konzulátu ve švýcarském Curychu. Česká kuchyně je...

  • Vanilkovo-dýňový cheesecake

    Zdravá dýňová verze oblíbeného cheesecake ... Potřebujeme : 200 g mandlí a lískových oříšků 75 ml agávového sirupu 75 ml...

Náš tip