Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Jaké karbanátky k obědu? Cuketové!

Jaké karbanátky k obědu? Cuketové!

10.8.2018 - AndreaP.

Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující maso. Jedná se o soudržnou směs nasekaného a rozemletého masa s dalšími ingrediencemi jako je rozemleté pečivo, různé druhy zeleniny (cibule, česnek, kapusta atd.) a koření. Ze směsi se udělají placičky, které se smaží na pánvičce či ve fritovacím hrnci.

Karbanátky se obvykle servírují buď s bramborem či přílohami vyrobenými z brambor anebo s pečivem, v tomto případě často ve formě hamburgeru. V každém případě je vhodné jídlo doplnit zeleninou a pikantními ochucovadly jako je hořčice.

Vegetariánské karbanátky mohou samozřejmě obsahovat i sýr, ale hlavní ingrediencí bývají obilniny (např. ovesné vločky, pohanka) nebo luštěniny.

Existuje také nepřeberně druhů karbanátků zeleninových, zhotovovaných mezi jinými z vařeného květáku, brokolice, kapusty či cukety.

A právě posledně jmenované si dnes připravíme ...

Potřebujeme :

  • 1 kg cuket
  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 200 g strouhaného tvrdého sýra
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Cukety nastrouháme, osolíme a necháme okapat. Vodu, kterou cukety pustí slijeme a přimícháme mouku, vejce, sýr, česnek, petrželku a pepř. Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji.

(zdroj : Wikipedie * ilustrační fotografie)

 

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip