Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

17.6.2018 - redakce Babinet.cz

Recept na hovězí po burgundsku na červeném víně určitě stojí za vyzkoušení. Přejeme dobou chuť!

  • 750 g hovězího zadního masa
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 15 malých cibulí
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 1 bobkový list, sůl, pepř
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml červeného vína
  • sekaná petrželka
  • tymián
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velké 5-6 cm. 
Rozehřejeme tuk. Cibuli oloupeme, vložíme s masem na tuk a opečeme ze všech stran. Přidáme stroužky česneku, bobkový list, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, uvedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.
Podáváme posypané petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory a míchaný salát.

Tip: k Hovězímu po burgunsku se výborně hodín červené burgunské víno.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Grilovaná zelenina a česnekový dip

    Grilování patří k létu, a proto každý rok netrpělivě vyhlížíme sluneční paprsky, abychom mohli rozpálit grily a v poklidu usednout k té...

  • Cuketové recepty

    Cukety jsou spojeny s létem. Není jich nikdy dost. Není to ale až tak dávno, co cukety byly relativně neznámé, v dnešní době jsou už zcela...

  • Rajčatové rizoto

    Risotto, nebo česky rizoto, je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Mnohé druhy risott také obsahují máslo,...

  • Netradiční citrónový dortík

    Dezert, který zcela jistě každého upoutá nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí.   Potřebujeme : 85 g loupaných mandlí 290ml...

Náš tip