Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

17.6.2018 - redakce Babinet.cz

Recept na hovězí po burgundsku na červeném víně určitě stojí za vyzkoušení. Přejeme dobou chuť!

  • 750 g hovězího zadního masa
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 15 malých cibulí
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 1 bobkový list, sůl, pepř
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml červeného vína
  • sekaná petrželka
  • tymián
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velké 5-6 cm. 
Rozehřejeme tuk. Cibuli oloupeme, vložíme s masem na tuk a opečeme ze všech stran. Přidáme stroužky česneku, bobkový list, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, uvedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.
Podáváme posypané petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory a míchaný salát.

Tip: k Hovězímu po burgunsku se výborně hodín červené burgunské víno.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Koblihové nebe? Dotknout se ho můžete na pražském Václaváku!

    Dublinská síť obchodů s koblihami a donuty Offbeat Donuts se rozšířila za hranice Irska, první franšízovou pobočku otevřela v prosinci v...

  • Nepečené kokosové kuličky

    Pár dní do Vánoc svědčí o tom, že je pravý čas na nepečené cukroví (případně na další várku pečeného, pokud tu předchozí nám naše mlsná rodinka...

  • Punčové koule

    Sladký a krásně barevný punčový zákusek zná asi většina z nás.  A proto si dnes připravíme punčové kuličky, které nesmí chybět mezi vánočním...

  • Vánoční cukroví bez stresu z nabraných kil

    K Vánocům cukroví prostě neodmyslitelně patří. Nechcete mít ale začátkem roku výčitky v podobě nabraných kil? Zkuste si cukroví upéct za pomoci...

Náš tip