Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí roláda

Hovězí roláda

12.4.2018 - redakce Babinet.cz

Asi většina z nás má ráda Španělského ptáčka. Vyzkoušejte podobný recept s trošku jinými ingrediencemi. Přejeme dobrou chuť!

  • pláty hovězího masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • mouka
  • 2 lžíce oleje
  • snítky petržele

Náplň:

  • 1 cibule
  • 1 plátek slaniny
  • 6-8 žampionů
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 párek
  • 3 vejce

Pláty masa naklepeme, potřeme olejem, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a snítkami petržele. Svineme a necháme v chladnu odležet. Mezitím připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a usmažíme. Připravené pláty potřeme hořčicí, na maso narovnáme žampionovou směs, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou a okurkou a doprostřed náplně položíme párek. Maso svineme, převážeme pevně nití, zavinutou roládu osolíme, opepříme, poprášíme moukou, prudce opečeme v pekáči na rozpáleném tuku a za občasného podlévání vodou nebo vývarem upečeme. Nitě odstraníme a rolády nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží či bramborem

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip