Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Toskánský závin

Toskánský závin

5.4.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte tento originální předkrm. Přejeme dobrou chuť!

  • těsto na pizzu (buď zakoupíme v prášku, chlazené nebo vyrobíme sami)
  • rajčatový protlak
  • propasírovaný česnek
  • sůl, pepř, oregáno, čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • jarní cibulky
  • sýr ricotta
  • žloutky
  • kadeřavá petrželka
  • kukuřice
  • extra tvrdý sýr GRAN MORAVIA

Postup:

Těsto na pizzu rozválíme na tenkou placku stejně jako na klasický český jablečný štrúdl. Závin 1. – rajčatový protlak, propasírovaný česnek, sůl, pepř, oregáno, čerstvou bazalku, olivový olej smícháme. Povrch těsta potřeme směsí, poklademe přepůlenými jarními cibulkami včetně natí, zasypeme sýrem GRAN MORAVIA a závin zabalíme. Závin 2. – sýr ricotta a žloutky smícháme. Směsí potřeme rozválené těsto, posypeme drobně nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme, zasypeme sýrem GRAN MORAVIA a závin zabalíme. Pečeme při 175°C až povrch začne zlátnout. Na závěr můžeme povrch závinů ozdobit hrubě strouhaným sýrem GRAN MORAVIA a zapéci. Záviny servírujeme společně jako netradiční předkrm. Podáváme s jemným bílým vínem.

----------------------------

La Formaggeria Gran Moravia nově v OC Quadrio!

Pražské obchodní centrum Quadrio odstartovalo duben dalším rozšířením nabídky. Řadu jeho obchodů totiž od úterý 3. dubna doplnila oblíbená italská sýrárna La Formaggeria Gran Moravia. Ta se specializuje na pravé italské sýry a místní pochoutky a také na čerstvé mléčné produkty vlastní výroby. Nachází se v Market Level v -2 podlaží OC Quadrio a potěší zejména všechny milovníky Itálie a jejích tradičních sýrů i dalších mléčných produktů. Zákazníci tak mají možnost přímo v centru Prahy poznat pravou chuť Itálie, a to i díky chystaným tematickým týdnům, zaměřeným na tradiční pokrmy jednotlivých italských regionů, které La Formaggeria Gran Moravia nově zahajuje.

Nově se rovněž pro zákazníky chystají speciální tematické týdny, ve kterých jim budou prostřednictvím ochutnávek a dalších akcí představeny italské speciality jednotlivých regionů.

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip