Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Toskánský závin

Toskánský závin

5.4.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte tento originální předkrm. Přejeme dobrou chuť!

  • těsto na pizzu (buď zakoupíme v prášku, chlazené nebo vyrobíme sami)
  • rajčatový protlak
  • propasírovaný česnek
  • sůl, pepř, oregáno, čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • jarní cibulky
  • sýr ricotta
  • žloutky
  • kadeřavá petrželka
  • kukuřice
  • extra tvrdý sýr GRAN MORAVIA

Postup:

Těsto na pizzu rozválíme na tenkou placku stejně jako na klasický český jablečný štrúdl. Závin 1. – rajčatový protlak, propasírovaný česnek, sůl, pepř, oregáno, čerstvou bazalku, olivový olej smícháme. Povrch těsta potřeme směsí, poklademe přepůlenými jarními cibulkami včetně natí, zasypeme sýrem GRAN MORAVIA a závin zabalíme. Závin 2. – sýr ricotta a žloutky smícháme. Směsí potřeme rozválené těsto, posypeme drobně nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme, zasypeme sýrem GRAN MORAVIA a závin zabalíme. Pečeme při 175°C až povrch začne zlátnout. Na závěr můžeme povrch závinů ozdobit hrubě strouhaným sýrem GRAN MORAVIA a zapéci. Záviny servírujeme společně jako netradiční předkrm. Podáváme s jemným bílým vínem.

----------------------------

La Formaggeria Gran Moravia nově v OC Quadrio!

Pražské obchodní centrum Quadrio odstartovalo duben dalším rozšířením nabídky. Řadu jeho obchodů totiž od úterý 3. dubna doplnila oblíbená italská sýrárna La Formaggeria Gran Moravia. Ta se specializuje na pravé italské sýry a místní pochoutky a také na čerstvé mléčné produkty vlastní výroby. Nachází se v Market Level v -2 podlaží OC Quadrio a potěší zejména všechny milovníky Itálie a jejích tradičních sýrů i dalších mléčných produktů. Zákazníci tak mají možnost přímo v centru Prahy poznat pravou chuť Itálie, a to i díky chystaným tematickým týdnům, zaměřeným na tradiční pokrmy jednotlivých italských regionů, které La Formaggeria Gran Moravia nově zahajuje.

Nově se rovněž pro zákazníky chystají speciální tematické týdny, ve kterých jim budou prostřednictvím ochutnávek a dalších akcí představeny italské speciality jednotlivých regionů.

Vaše názory

Další recepty

  • Lahodný špenátový věnec

    Dneska si zahrajeme na Pepka námořníka, který měl rád špenát. Zde je recept, který ozvláště v těchto horkých dnech potěší. Potřebujeme : ...

  • Lilkové špagety s artyčokovou omáčkou

    Špagety na tisíc způsobů, to je vždy sázka na jistotu, když nás tlačí čas, případně příliš horké počasí na nějaké extra vyvařování u...

  • Banánovo-jablková pěna pro naše nejmenší

    Dnes přinášíme recept jako stvořený pro děti, a sice banánovo-jablkovou pěnu. Potřebujeme : 1 jablko 1 banán 5 či více...

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

Náš tip