Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

14.2.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří mají problém s křečovými žilami.

Náročnost: jednoduché

Časová náročnost: 20 min

120 g pohanka
100 ml olej
140 g jablka dušená
120 g hladká mouka
sůl
2 ks vejce
200 ml smetana 33%
skořicový cukr
1/2 prášek do pečiva
200 g povidla
1 ks vanilkový cukr
Rum

Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.

Autor receptu: Menu Gold

Autor fotografií: Menugold.cz

-----------------------------------------------------

TIP: POHANKA OD MENU GOLD

Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin. Konzumuje se mimo jiné při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše.

Obsah balení: 450 g

Cena: 29 Kč

Dostupné v supermarketech

www.menugold.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz