Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

14.2.2018 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří mají problém s křečovými žilami.

Náročnost: jednoduché

Časová náročnost: 20 min

120 g pohanka
100 ml olej
140 g jablka dušená
120 g hladká mouka
sůl
2 ks vejce
200 ml smetana 33%
skořicový cukr
1/2 prášek do pečiva
200 g povidla
1 ks vanilkový cukr
Rum

Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.

Autor receptu: Menu Gold

Autor fotografií: Menugold.cz

-----------------------------------------------------

TIP: POHANKA OD MENU GOLD

Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin. Konzumuje se mimo jiné při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše.

Obsah balení: 450 g

Cena: 29 Kč

Dostupné v supermarketech

www.menugold.cz

Vaše názory

Další recepty

  • Bramborové muffiny se slaninou

    Muffiny nemusí být jen nasladko. Zkuste je naslano! Vvyzkoušejte úžasný recept od MP krásno! Dobrou chuť! Suroviny 550 g brambor 225...

  • Italský hruškový koláč

    Přemýšlíte, jak naložit s podzimní hruškovou úrodou? Přeneste do své kuchyně kousek slunné Itálie a věnujte čas přípravě Italského...

  • Podzimní grilování

    I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než...

  • Perník litý na plech (rok 1947)

    Jak už sám název (přesněji letopočet v něm) napovídá, dneska opětovně zabrousíme na téma historických receptů našich praprapředků. Na pomoc si...

Náš tip