Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  SOFRITO

SOFRITO

18.1.2018 - AndreaP.

Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu.

Potřebujeme :

  • 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní
  • 4 stroužky česneku nasekané na jemno
  • 100 ml. vinného octa
  • 100 ml. suchého bílého vína
  • svazek petržele nasekané najemno
  • 1 kávová lžička mořské soli
  • 1 kávová lžička černého drceného pepře
  • 100 ml. olivového oleje
  • olej na smažení
  • mouka

 

Maso nakrájíme na plátky o síle cca 2 cm. Plátky masa lehce obalíme v mouce. V dostatečně velké pánvi nebo v širokém kastrolu (tak velké, aby se nám všechno maso vešlo najednou) osmažíme plátky masa do zlatava. Maso vyndáme a odložíme stranou.

V jiné pánvi necháme rozehřát olivový olej a přidáme česnek a petržel. Osmažíme krátce (česnek nesmí zhnědnout) a přidáme víno, ocet, sůl, pepř. Krátce povaříme, mícháme.

Přidáme maso a zalijeme vodou tak, aby to téměř zakrylo maso.  Povaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Pokud jsme použili svíčkovou, stačí cca 30-40 minut, v případě hovězí zadní tak vaříme cca 1 hodinu 15 min.

Tradiční příloha k tomuto masu jsou na Korfu domácí fritované brambory nebo můžeme podávat s bílou rýží. Vinný ocet a petržel dodá tomuto receptu unikátní chuť.

Tento recept nám poskytla řecká restaurace KAVALA.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip