Babinet.cz  /  Recepty  /  Video inspirace  /  Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

18.12.2017 - redakce Babinet.cz

Máme pro vás další video recept z kuchyně Mlékárny Valašské Meziříčí, který připravila autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy a společně ho pro vás uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let Jirkou Sýkorou.

Jednoduchá rychlá příprava, pro labužníky i začátečníky

Ingredience (Na 4 porce)

4 steaky z lososa
2 bílé jogurty (á 150 g)
1 kg Hrubozrnné mořské soli
Citrónová (limetková) šťáva
Hrst pokrájeného kopru
Cukr
Bílý pepř
Sůl

Postup

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr. Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

Vaše názory

Další recepty

  • Máte rádi nachos? Neutrácejte a upečte si je doma!

    Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech...

  • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

    "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

  • Okurková sezóna

    Letní dny a teplé noci, to jsou nejlepší podmínky pro růst okurek. Taky se Vám urodilo množství krásných zelených okurčiček? Vyvstává tedy tak...

  • Dokonalý domácí pivní sýr

    Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob...

Náš tip