Babinet.cz  /  Recepty  /  Video inspirace  /  Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

18.12.2017 - redakce Babinet.cz

Máme pro vás další video recept z kuchyně Mlékárny Valašské Meziříčí, který připravila autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy a společně ho pro vás uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let Jirkou Sýkorou.

Jednoduchá rychlá příprava, pro labužníky i začátečníky

Ingredience (Na 4 porce)

4 steaky z lososa
2 bílé jogurty (á 150 g)
1 kg Hrubozrnné mořské soli
Citrónová (limetková) šťáva
Hrst pokrájeného kopru
Cukr
Bílý pepř
Sůl

Postup

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr. Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

Vaše názory

Další recepty

  • Maková buchta s ovocem

    Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

  • Lehký těstovinový salát s tuňákem

    Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

  • Salát z čočky, paprik, divokých bylin a Gorgonzoly

    Sýry mají v Itálii dlouho tradici a jsou neoddělitelnou součástí její světově oblíbené kuchyně. Hlavním regionem pro jejich výrobu je severní...

  • Výborná domácí salámová pizza

    Upečte si s námi výbornou domácí salámovou pizzu, kterou jistě ocení každý muž. Na 4 menší pizzy budeme potřebovat: 250 g hladké...

Náš tip