Babinet.cz  /  Recepty  /  Video inspirace  /  Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

Losos pečený na soli s jogurtovým přelivem

18.12.2017 - redakce Babinet.cz

Máme pro vás další video recept z kuchyně Mlékárny Valašské Meziříčí, který připravila autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy a společně ho pro vás uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let Jirkou Sýkorou.

Jednoduchá rychlá příprava, pro labužníky i začátečníky

Ingredience (Na 4 porce)

4 steaky z lososa
2 bílé jogurty (á 150 g)
1 kg Hrubozrnné mořské soli
Citrónová (limetková) šťáva
Hrst pokrájeného kopru
Cukr
Bílý pepř
Sůl

Postup

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr. Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

Vaše názory

Další recepty

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

  • Jablková buchta se skořicí

    Tento recept patří u nás doma mezi jeden z nejoblíbenějších. Mají ho rádi především děti a jeho velikou výhodou je  rychlá nenáročná příprava,...

Náš tip