Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Staročeská rybí polévka

Staročeská rybí polévka

13.12.2017 - AndreaP.

Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků?

Potřebujeme :

  • 200 g uvařeného hrachu
  • 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
  • 1 mlíčí
  • 1 jikry
  • 100 g kořenové zeleniny
  • ½ lžičky pepře
  • sůl
  • muškátový květ
  • 2 housky
  • 1 lžíce másla na osmažení

 

Z porcí ryb a zeleniny si uvaříme vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný, předem uvařený, hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a celé společně povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru. Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.

Vaše názory

Další recepty

  • Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

    Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří...

  • Valentýnské menu - gurmánské

    Dnes má me pro vás připraveno třetí ucelené menu ke dni sv. Valentýna (kdy použít se pochopitelně dají i při jiných příležitostech). Po ...

  • Kokosovo - ovocný raw dort

    Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru? Přinášíme vám...

  • Valentýnské menu - sladké

    I dnes pok račujeme v přípravě dokonalého valentýnského menu. Po úvodním díle a včerejším nenáročném valentýnském menu dnes přichází na...

Náš tip