Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Staročeská rybí polévka

Staročeská rybí polévka

13.12.2017 - AndreaP.

Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků?

Potřebujeme :

  • 200 g uvařeného hrachu
  • 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
  • 1 mlíčí
  • 1 jikry
  • 100 g kořenové zeleniny
  • ½ lžičky pepře
  • sůl
  • muškátový květ
  • 2 housky
  • 1 lžíce másla na osmažení

 

Z porcí ryb a zeleniny si uvaříme vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný, předem uvařený, hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a celé společně povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru. Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip