Babinet.cz  /  Recepty  /  Nápoje  /  Domácí vaječný koňak

Domácí vaječný koňak

4.12.2017 - redakce Babinet.cz

Na vánoční tabuli by jistě, mimo cukroví a dalších tradičních dobrot, neměl chybět vaječný koňak. Recept na něj je skutečně jednoduchý, takže ho určitě vyzkoušejte!

Ingredience:

8 žloutků
Tatra Grand neslazené kondenzované mléko
3 sáčky vanilkového cukru
1 Tatra Salko
1/4 l rumu

Všechny ingredience, kromě Salka, dáme do hrnce a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, udržujeme ji v teplotě do 60°C. Když se udělá hustší pěna, hrnec odstavíme, přidáme Salko, zašleháme a za občasného míchání necháme vychladnout. Po opadnutí pěny přidáme asi 1/4 l rumu, podle chuti můžeme i více. Pokud zůstanou po pěně hrudky, likér při přelívání do lahve přecedíme. Podáváme dobře chlazené.

Vaše názory

Další recepty

  • Tortillas s kuřecím masem a guacamole

    Exotické avokádo je často bráno za zeleninu, ale jedná se o ovoce, které se až před pár lety začalo objevovat v téměř stálé nabídce. Skvělá...

  • Kaldoun – drůbková polévka s knedlíčky

    Kaldoun, kreplach, hlemýždí sekaná, pražská šunka… Znovu objevené recepty z Prahy dob minulých vychází v knize Staropražská kuchařka nedávno...

  • Maková buchta s ovocem

    Rychlá buchta ke kávě či čaji, která díky použitému ovoci a náplni bude vždy chutnat trošku jinak. Potřebujeme : 6 žloutků 300 g...

  • Lehký těstovinový salát s tuňákem

    Recept pro vás opět připravila kuchařka, autorka kuchařek a moderátorka Vendy spolu s desetibojařem Jirkou Sýkorou. K  výrobě tohoto chutného...

Náš tip