Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vařené hovězí maso s jablkovým křenem

Vařené hovězí maso s jablkovým křenem

1.12.2017 - redakce Babinet.cz
Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ale určitě jedním z nejoblíbenějších způsobů je vařené s přílohou. Vyzkoušejte s námi úžasný recept z kuchyně MP Krásno.

Maso:

  • 700 g hovězího masa na vaření
  • sůl
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
Jablkový křen:

  • ½ křenu
  • 2 jablka
  • 5 lžic masového vývaru
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • vinný ocet podle chuti

Maso svažte kuchyňským provázkem do tvaru válečku. Přiveďte k varu asi dva litry vody a osolte ji lžící soli. Jakmile voda začne vařit, vložte do ní maso a 3 minuty ho povařte, aby se jeho povrch rychle zatáhnul. Pak maso vyjměte a vodu vylijte. Vraťte maso do prázdného hrnce, zalijte ho studenou vodou, aby bylo těsně ponořené, osolte jednou lžičkou soli a pozvolna přiveďte téměř k varu, ale ne úplně. Takto maso „táhněte“ asi hodinu a sbírejte přitom pěnu. Očistěte zeleninu a nahrubo ji nakrájejte. Přidejte ji spolu s kořením k masu, případně dosolte, a stejným způsobem vařte další 3 hodiny. Odpařenou vodu doplňujte novou, studenou, tak aby hladina vody stále zakrývala maso. Mezitím si připravte jablkový křen. Uvařené maso nechte zchladnout ve vývaru. Zchladlé maso nakrájejte na velmi tenké plátky a podávejte ho s jablkovým křenem.

Jablkový křen:
Křen s jablkem nastrouhejte, zastříkněte vinným octem, přidejte pár lžic vývaru a dochuťte špetkou soli a cukru. Podávejte k vařenému masu Krásno.

TIP: Mnoho dalších skvělých receptů naleznete na krasno.cz/recepty/

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip