Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní kuchyně  /  Pravá chuť Itálie: Bruschetta crocante

Pravá chuť Itálie: Bruschetta crocante

8.11.2017 - redakce Babinet.cz

Podzim dal zapomenout léto... prázdniny v Itálii, tamější žhnoucí slunce i pěnu mořských vln. Inspirace Itálií však stále žije svým sladkým životem – zužitkujte ji v kuchyni... s pravou italskou mozzarellou Galbani.

Právě společnost Galbani uvedla na trh jako vůbec první v historii verzi mozzarelly balené ve slaném nálevu uchovávajícím její čerstvost. I proto představuje italskou jedničku již více než 130 let.

Vyzkoušejte ji. Má mozz měnit jednoduché suroviny v jednoduše geniální pokrmy – třeba obyčejnou bagetu ve vynikající křupavou bruschettu!

Buon appetito, bella!

Bruschetta crocante

Ingredience (pro 4 osoby)

  • 125 g mozzarelly Galbani
  • 2 ciabatty
  • 15 ks cherry rajčátek
  • lístky čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Ciabattu rozkrojte podélně na dvě poloviny. Pečivo poté krátce opečte v troubě, aby bylo hezky křupavé. Po vyjmutí z trouby obě půlky obložte pokrájenými cherry rajčátky s bazalkou. Osolte, opepřete a poklaďte plátky mozzarelly Galbani. Nechte opět zapéct v troubě, aby se mozzarella lehce rozpustila. Před samotným servírováním zakápněte bruschettu olivovým olejem a ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... POHANKA

    Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

  • Koktejly pro nemocné

    Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

  • Jemná brokolicová polévka

    Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

  • SOFRITO

    Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

Náš tip