Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

6.11.2017 - redakce Babinet.cz

Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to tak udělali a ani trochu se nám po ní nestýskalo. Hlavní benefit receptu zůstal zachován – vařeno máte jedna, dvě.

Ingredience:

  • hrnek mléka
  • hrnek vody
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • lžíce másla + máslo na smažení palačinek
  • 500 g baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 50 ml smetany (30%)
  • sůl, pepř
  • olej
  • 100 g eidamu

Postup:

  1. Vyšlehejte mléko, vodu, mouku, vejce a špetku soli v hladké těsto.
  2. Na pánvi rozpusťte malý kousek másla a na něm smažte jednotlivé palačinky.
  3. Připravte si špenátovou náplň. V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno.  Přidejte česnek nakrájený na plátky a ještě chvíli restujte.
  4. Přisypte špenát, podlijte smetanou, osolte, opepřete a poduste.
  5. Palačinky podávejte naplněné špenátem a se strouhaným sýrem.

 

Bez mouky to v kuchyni prostě nejde. V České republice můžeme vybírat z nepřeberného množství typů mouk. Všichni víme, že hrubá se používá na knedlíky, polohrubá převážně na pečení a hladká k vaření a přípravě běžných, jemných a cukrářských pečiv. Takzvaná dvounulka je u nás nejprodávanější. Ale jak poznat tu nejkvalitnější? Napomohou Vám značky kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“. Zkuste si připravit pokrm z našich lákavých a voňavých receptů.

 

 

Vaše názory

Další recepty

Náš tip