Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Tip: Vyzkoušejte hotové vývary Gallina Blanca

Tip: Vyzkoušejte hotové vývary Gallina Blanca

8.10.2017 - redakce Babinet.cz

Společnost Gallina Blanca, přední španělský výrobce potravin, uvádí na trh kvalitní tekuté vývary, bez kterých se žádná kuchyň neobejde. Zákazníci mají možnost si je koupit v několika variantách: hovězí, kuřecí, zeleninový a kuřecí vývar se sníženým obsahem soli.

Poctivý vývar patří mezi základní ingredience při přípravě různých pokrmů. Hotový vývar, který chutná tak, jako byste si ho připravili sami doma, je tak úžasným pomocníkem. Šetří čas a máte ho kdykoliv při ruce. Při výrobě tekutých vývarů značky Gallina Blanca se používá pouze čerstvé maso a zelenina. Naopak v nich nenajdete žádné konzervanty ani umělá dochucovadla. Vývary se vaří 3 hodiny, poté se pasírují a rovnou sterilují. Díky tomuto postupu je přirozené, že vývary nejsou čiré.

Všechny vývary jsou baleny v praktickém jednolitrovém Tetra Pack balení s uzávěrem. Pokud tedy celý obsah nespotřebujete najednou, můžete ho uchovat v chladničce a spotřebovat do 4 dnů nebo zamrazit po dobu 1 měsíce. Kuřecí vývar je možné také koupit   v duopacku 2 x 0,5 litru.

Využití hotových vývarů je opravdu neomezené. Poslouží jako základ do omáček, gulášů, polévek a k podlévání mas. Lze ho také použít místo vody při

vaření brambor, rýže, těstovin a kuskusu. Své místo si hotové vývary najdou i jako podpora imunitního systému v zimním období. Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt!

Složení a možnosti využití hotových vývarů Gallina Blanca

Hovězí vývar

Složení: pitná voda, čerstvé telecí maso 3,5 %, celer 0,3 %, brambory 0,2 %, cibule 0,1 %, mrkev 0,1 %, pórek 0,1 %, masový extrakt 0,1 %, přírodní aroma (obsahuje mléko) a jedlá sůl.

Využití: jako základ do jakýchkoliv omáček a polévek, do gulášů, k podlévání mas.

Kuřecí vývar

Složení: pitná voda, čerstvé kuřecí maso 14 %, celer 0,5 %, brambory 0,4 %, cibule 0,2 %, mrkev 0,2 %, pórek 0,2 %, vepřový tuk, přírodní aroma (obsahuje vejce), přírodní aroma (obsahuje mrkev a celer), jedlá sůl a koření.

Využití: jako základ do jakýchkoliv omáček a polévek, k podlévání mas a rizota, při vaření brambor a těstovin (místo vody přidejte vývar).

Zeleninový vývar

Složení: pitná voda, směs zeleniny v různém poměru 3,7 % (cibule 34 %, cuketa 18 %, pórek 17 %, mrkev 15 %, špenát 11 % a celer 5 %), extra panenský olivový olej 0,15 %, přírodní aroma (obsahuje mrkev a celer) a jedlá sůl.

Využití: jako základ do všech zeleninových polévek, při vaření brambor, těstovin, rýže, kuskusu a rizota (místo vody přidejte vývar).

Doporučená maloobchodní cena 1l vývaru je: hovězí 69,90 Kč, kuřecí 69,90 Kč, zeleninový 59,90 Kč, kuřecí se sníženým obsahem soli 69,90 Kč. Kuřecí vývar duopack (2x 0,5 l) stojí 74,90 Kč

Vaše názory

Další recepty

  • Recepty z kapra

    TŘEBOŇSKÝ BAŠTÝŘSKÝ KAPR Tradiční pečení ryby po mlynářsku, tedy ochucené, obalené v mouce a následně pečené v tuku patří nejenom u nás...

  • Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné...

  • Polévka z pečených rajčat a paprik

    Dnes si připravíme vynikající polévku podle Karolíny Kamberské Potřebujeme : 700 g pevných dobrých rajčat 3 masité červené papriky ...

  • Skořicové cukroví

    Máte rádi skořici? Já ano, vlastně si třeba takový jablkový štrůdl či žemlovku a mnoho dalších sladkých dobrot bez ní neumím vůbec představit....

Náš tip