Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Houbové recepty - od sekané po paštiku...

Houbové recepty - od sekané po paštiku...

18.7.2018 - redakce Babinet.cz

Houbová sezóna není sice letos žádná sláva, ale pro ty z vás, kteří mají to štěstí a houby nacházejí máme několik zajímavých houbových receptů.

1.Houbová sekaná

Podusíme směs hub na cibulce jako na smaženici, ale pozor, nepřidáváme vejce. Až z hub vysmahne všechna voda, necháme je vychladnout. Houby rozemeleme s na kostičky rozkrájenou slaninou na masovém strojku. Přidáme v mléce namočené na kostičky nakrájené housky, vajíčko, vše dobře promícháme a případně ještě zahustíme strouhankou, můžeme ještě dochutit čerstvými bylinkami. Šišku sekané potřeme bílkem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Občas podlijeme a pečeme asi tři čtvrtě hodiny. Podáváme bud´ teplé s novým bramborem, nebo studené s chlebem a zeleninou.

2.Roláda s houbami

Vezmeme 1/2 sekané, 3 vajíčka, 3 rohlíky, šlehačku, podle chuti sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku. Vše dobře zpracujeme. Na čtverec igelitu z jedné strany potřený olejem rozetřeme sekanou na placku, potřeme hořčicí, poklademe na to nádivku.

Nádivka: do houbové smaženice přidáme hrášek s mrkví (Moravanku). Pomocí igelitu roládu stočíme a přendáme na plech. Pečeme a občas roládu potíráme, aby nepraskla.

3.Houbové karbanátky

Najemno nakrájejte směs měkkých hub, osolte a promačkejte se strouhankou a vajíčkem. Kořeňte česnekem, pepřem a majoránkou, obalte v trojobalu a smažte na mírném ohni o něco déle než karbanátky masové.

4.Houbové papriky

Houby podusíme na cibulce s drceným kmínem a solí tak, aby nebyly příliš řídké. Promícháme s malou částí uvařené rýže, přidáme hrst petrželky nebo bylinek. Touto směsí naplníme papriky, které pak dusíme na cibilce. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • Jednoduchá švestková povidla

    Švestek se letošní léto urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. V zimě se nám pak budou hodit třeba do...

  • Grilované meruňky s vanilkovým přelivem

    Ještě stále nekončí grilovací sezóna, kdy obzláště horké počasí k tomuto přímo vybízí. Dnes ale nebudeme grilovat ani maso, ryby, klobásky či...

  • Neodolatelný čokoládový dort

    Čokoláda je bezesporu nejpopulárnější "sladkost" na světě. A my si dneska uděláme z této dobroty dort. Potřebujeme : 200 g kvalitní...

  • Houbománie vítězí

    Houbařská sezóna ještě stále trvá. Snad každý houbař si přijde na své. Stačí vzít košík a jít téměř kamkoliv do lesa. Náruživí houbaři vyrážejí...

Náš tip