Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Zapečený rebarborový dezert

Zapečený rebarborový dezert

20.8.2017 - AndreaP.

Reveň (Rheum) je rod asi 60 vytrvalých bylin z čeledi rdesnovité. Mnohé se používají v potravinářství, jako léčivé rostliny nebo se pěstují pro okrasu. Nejznámějším produktem je zelenina rebarbora, což jsou mladé řapíky některých revení.

Na dnešní recept budeme potřebovat :

 

  • 5 stonků rebarbory
  • 2 lžíce vína (bílé nebo červené)
  • 75 g mletého cukru
  • 175 g hladké mouky
  • 50 g hnědého cukru
  • 100 g másla
  • 25 g rozinek

 

Předehřejte velkou pánev a na nejvyšší stupeň také troubu. Rozkrájenou rebarboru s cukrem a vínem dejte na pánev a vařte 5 minut.

Mezitím v míse rozmačkejte mouku s máslem, přidejte hnědý cukr a rozinky a ještě promíchejte.

Do ohnivzdorné misky dejte rebarborovou směs a posypte drobenkou z mouky, másla a cukru. Zapečte v troubě 5 až 10 minut.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip