Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Židovské brambory

Židovské brambory

20.7.2017 - AndreaP.

Asi většina z nás se shodne na jedné věci, a sice té, že léto - prázdniny, to je doba odpočinku, vysokých letních teplot, vody, koupání a ne stání v kuchyni a vyvařování čtyřchodového menu. Ono také asi málokdo má nyní chuť na smetanovou omáčku s knedlíkem či vepřo knedlo zelo. Jistě najdou se výjimky, to nepopírám. Nicméně pro ty, co hledají rychlé a nenáročné recepty přináším další z nich.

Potřebujeme :

  • 8 středně velkých syrových brambor
  • sůl a kmín

Marináda :

  • olivový olej
  • hrst majoránky
  • lžička čevené papriky
  • lžička tymiánu
  • 3 stroužky utřeného česneku

 

Nakrájíme na plátky osm syrových brambor. Na vymazaném plechu je osolíme, posypeme kmínem a ve vyhřáté troubě upečeme.

Ještě teplé potíráme marinádou, kterou připravíme tak, že do hrnečku nalijeme trochu oleje, nasypeme hrst majoránky, lžičku červené papriky, tymiánu a 3 stroužky utřeného česneku. Vše promícháme. Upřednostňujeme zásadně čerstvé bylinky.

Podáváme jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Vaše názory

Další recepty

Náš tip