Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Ovesné tartaletky

Ovesné tartaletky

16.7.2017 - redakce Babinet.cz

Zahrady jsou plné ovoce, a tak nás láká péct rozmanité koláče či dezerty. Vyzkoušejte například i tyto ovocné tartaletky.

Potřebujeme:

  • 2ks zralého banánu
  • 80 – 100g medu či datlového sirupu
  • 120 – 160g ovesných vloček
  • 1 čajová lžička ml. skořice
  • 2-3 kelímky MILKO Můj Skyr bílý 0%
  • čerstvé ovoce dle chuti

z tohoto množství upečete 8 kousků

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
  2. Ve větší misce rozmačkáme zralé banány a přidáme med či datlový sirup. Ovesné vločky zlehka pomeleme ve food procesoru a přidáme k banánovo-medové směsi. Zasypeme lžičkou mleté skořice a zpracujeme dohromady, aby se suroviny smíchaly v těsto.
  3. Formičky na tartaletky (ø 8cm) vyložíme pečícím papírem. Z připraveného těsta si odebereme vždy menší množství a vtlačíme do formiček tak, aby bylo pokryté celé dno i stěny. Takto vyplníme všechny formičky.
  4. Vyplněné tartaletky dáme do trouby a pečeme cca 15 – 20min. Každá trouba peče jinak, proto si po 15. min tartaletky hlídáme.
  5. Hotové, křupavé tartaletky vyndáme z trouby a necháme pár minutek odpočívat. Poté vyndáme z formiček a necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce.
  6. MILKO Můj Skyr přendáme do menší misky a zlehka prošleháme metličkou. Můžeme použít Můj skyr ovocný či bílý. Pokud chcete, můžete si bílý Můj skyr dochutit troškou medu, datlovým sirupem či rozmixovaným ovocem.
  7. Skyrem plníme tartaleky, na jednu tartaletku se vejdou cca 2 polévkové lžíce.
  8. Zdobíme čerstvým ovocem dle naší chuti. Fantazii se meze nekladou.

 

Více najdete na www.mlekovaszdravi.cz.

 

 

Vaše názory

Další recepty

  • V hlavní roli ... CHILLI PAPRIČKY

    Pojídáním chilli papriček pocítila již více jak čtvrtina světové populace ten správný oheň v ústech. Předpokládá se, že byly poprvé...

  • Hruškové taštičky

    Listové těsto mám ve velké oblibě. Je křehké a rozplývá se na jazyku. Jeho mnohostranné a rychlé použití je prostě v dnešní uspěchané době...

  • Gulášová polévka s fazolemi

    Receptů na polévky není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ, což tvrdily už naše (pra)babičky. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela...

  • Podzimní ořechová páj s melasou a medem

    Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních...

Náš tip