Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

19.6.2017 - AndreaP.

Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. Dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.

Potřebujeme :

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 dl světlého piva
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka kmínu
  • špetka mletého pepře

 

 

Ve větší nádobě řádne spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a  solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.

Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.

Vaše názory

Další recepty

  • Lehký bramborový salát

    Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré...

  • Sádlové kuličky

    Dnešní recept na cukroví, tzv. sádláče, je přesně ten řadící se do dob našich předků. Potřebujeme : 200 g hladké mouky 150 g...

  • Šuhajdy

    Jedno z nejoblíbenějších nepečných cukroví, které se vyskytuje v nejedné rodině na vánočním stole a mizí nejdříve. Šuhajdy, aneb lahodná...

  • Staročeská rybí polévka

    Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? ...

Náš tip