Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

19.6.2017 - AndreaP.

Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob našich (pra)babiček. Dnes si spolu velmi lehkým způsobem připravíme tvarohový sýr.

Potřebujeme :

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 3 dl světlého piva
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka kmínu
  • špetka mletého pepře

 

 

Ve větší nádobě řádne spolu rozmícháme tvaroh s kmínem, pepřem a  solí a celé to zalijeme pivem. Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě až 5 dnů uzrát. Dobře proleželý sýr má nažloutlou barvu.

Mažeme na chléb, zdobíme zeleninou a čerstvými bylinkami.

Vaše názory

Další recepty

  • Augustiniánský koktejl

    Chcete překvapit své hosty nebo se stát na chvíli barmanem? Nechte se inspirovat Augustiniánským koktejlem, který je snadný na přípravu, ...

  • Kde vznikly první hranolky?

    Ačkoliv hranolky slaví v současnosti velký úspěch zejména na americkém kontinentě, jejich domovinou je Evropa. Než se stala z obyčejného...

  • Domácí tymiánový chléb

    Upečte si domácí chléb – jde to i bez pekárny! Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete...

  • Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

    Suroviny pro 4 osoby na steaky 4 snítky rozmarýnu 1 svazek tymiánu 2 lžičky hrubě drceného pepře 2 lžíce olivového...

Náš tip