Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

6.6.2017 - redakce Babinet.cz

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.

Ingredience:

  • 1 vepřová panenka
  • Sůl, pepř
  • Snítka šalvěje
  • 1 červená cibulka
  • 100 g másla
  • Pečené brambory

Postup:

  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3 – 4 stejně velké špalíčky. Maso potřete olejem.
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové. Pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě.
  3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku.
  5. Pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová.
  6. Šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.

TIP: Ke skvělému jídlu patří kvalitní víno. Zkuste se zaměřit na kořeněná červená, kvalitní víno vybírejte se sommeliérem.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

    Vyzkoušejte recept na pohankové lívanečky. Pohanka obsahuje například významný rutin, který zlepšuje pružnost cév a jistě ho ocení lidé, kteří...

  • Valentýnské menu - gurmánské

    Dnes má me pro vás připraveno třetí ucelené menu ke dni sv. Valentýna (kdy použít se pochopitelně dají i při jiných příležitostech). Po ...

  • Kokosovo - ovocný raw dort

    Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru? Přinášíme vám...

  • Valentýnské menu - sladké

    I dnes pok račujeme v přípravě dokonalého valentýnského menu. Po úvodním díle a včerejším nenáročném valentýnském menu dnes přichází na...

Náš tip