Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Konfitovaný králík s pomerančovým chutney

Konfitovaný králík s pomerančovým chutney

18.4.2017 - redakce Babinet.cz

Vyzkoušejte netradiční recept na přípravu králíka. Dobrou chuť!

Na stehna:

4 ks králičích stehen

12 plátků Schneider snídaňové slaniny

Sůl, pepř

Několik snítek tymiánu

1 kg husího sádla

Na chutney:

2 ks pomeranče

1 pol. lžíce másla

150 g čerstvých nebo mražených brusinek

2 pol. lžíce třtinového cukru

100 ml jablečného moštu

50 ml suchého bílého vína

1 ks celé skořice

4 ks badyánu

sůl a bílý pepř

Na lokše:

1 kg brambor uvařených ve slupce (ideálně den předem)

300 g hladké mouky

Sůl

Husí sádlo

Postup:

Králičí stehna den předem bohatě nasolíme, proložíme snítkami tymiánu, zakryjeme fólií

a necháme odpočinout. Druhý den oklepeme přebytečnou sůl. Každé stehno pečlivě zabalíme do plátků Schneider snídaňové slaniny. Rozehřejeme troubu na 80°C a v pekáči rozpustíme husí sádlo. Obalená stehna do rozpuštěného sádla opatrně zcela ponoříme, přidáme i snítky tymiánu. Vrátíme do trouby a necháme při 80°C konfitovat asi 4-5 hodin než budou stehna měkká. Na chutney si z pomerančů vykrájíme dužinu bez bílých blan. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme k němu cukr a brusinky. Necháme společně zkaramelizovat. Přidáme koření a bílé víno, které necháme vyvařit. Poté přidáme vykrájené pomeranče, jablečný mošt a svaříme do husta. Na závěr dochutíme solí a bílým mletým pepřem. Na jemném struhadle si nastrouháme vychladlé a oloupané brambory a smícháme je s moukou a špetkou soli. Na sporáku si rozpálíme nejlépe litinovou pánev. Z těsta vyválíme placky o tloušťce asi 3 mm, které na pánvi na sucho opékáme z obou stran tak dlouho, až se budou tvořit puchýřky. Po opečení ihned potíráme rozpuštěným husím sádlem a držíme v teple. Pozor, s těstem je potřeba pracovat rychle. Při delším zpracování může začít řídnout. Před servírováním vyjmeme opatrně měkká stehna z teplého sádla a necháme je pod grilem nebo v prudce rozpálené troubě opéct do zlatova. Servírujeme s lokši a připraveným chutney.

 

Vaše názory

Další recepty

  • Špenátový koláč

    Máme pro vás další ze série snadných receptů, které se hodí jak ke svačině, tak k večeři. Špenátový koláč navíc můžete podávat ve studené i...

  • Kandované ovoce

    Doba dozrávání ovoce je tady a my vám přinášíme návod, jak si udělat domácí kandované ovoce. ovoce vhodné ke kandování: třešně ...

  • Domácí pivní sýr

    Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob...

  • Salát z pečených rajčat

    Lehké jídlo ideální do tropických letních dní. Potřebujeme : 500 g cherry rajčat 1 lilek 4 lžíce olivového oleje ...

Náš tip
  • Originální květiny a kytice Frutiko z čerstvého ovoce, čokolády a dortů představují skvělý dárek s objednáním online a doručením po celé ČR!
  • Dodáváme originální parfémy a kosmetiku světových značek Armani, Dior, Chanel, Lacoste velice levně. Skladem máme 75 000 kusů parfémů a kosmetiky.
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • CVIČTE KEGELOVY CVIKY NEJEN PRO LEPŠÍ SEX!