Babinet.cz  /  Recepty  /  Dietní kuchyně  /  Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

12.4.2017 - AndreaP.

Dnes si spolu připravíme oblíbené rizoto, tentokráte ale s přídáním ovesných vloček.

Potřebujeme :

  • 100 g jemných ovesných vloček Emco
  • 300 ml vody
  • 100 g slaniny
  • 1 menší cibule
  • 250 g žampiónů
  • 200 g čerstvého špenátu
  • kousek parmazánu na posypání a trochu smetany na zjemnění

 

Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou cibuli a smažte, než zesklovatí. Přidejte vločky a důkladně promíchejte. Nakonec zjemněte trochou smetany a vmíchejte nastrouhaný parmazán.

K hotovému rizotu přidejte na olivovém oleji osmažené plátky žampiónů a spařený čerstvý špenát. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Vaše názory

Další recepty

  • Mandlová roláda s náplní Nutella®

    Máme tu recept pro milovníky mandlí. Vyzkoušejte Nutella roládu, která může být i novinkou - sladkou tečkou na štědrovečerním stole. Na 15...

  • Tvarohové placičky

    Ingredience: 500 g tvarohu 1 velké vejce 3 plné lžíce polohrubé mouky 1 lžíce rozehřátého a vychladnutého másla Sůl ...

  • Vepřové plátky s jablečným zelím na víně

    Jablka jsou lehce k dostání na trhu celoročně, ale přesto k podzimu patří tak nějak nejvíce. Pojďme si tedy (nejen)  z nich připravit lahodné...

  • Tuňákové ragú

    Tuňák je český rodový název pro několik druhů makrelovitých ryb . Nejznámější pak je tuňák obecný. Potřebujeme : 600 g tuňáka...

Náš tip